BG online

Estetika

Zašto je dobro vežbati ujutru?

Ako dan počnete treningom i dan će vam početi baš onako kako treba- kaže Katica Cicarević, personalni trener kluba Otium.
-Ujutro smo odmorniji i možemo da uradimo mnogo više nego kad smo umorni, pa samim tim i  povećavamo efekat vežbanja. Tokom treniranja se luče hormoni serotonin i oksitocin, kako ih nazivaju “hormoni sreće i radosti” pa samim tim ulazimo u dan raspoloženiji, rasterećeniji i spremniji za dnevne izazove.

Pokrenite celo telo

Jedan od efekta vežbanja jeste ubrzanje cirkulacije tj. metabolizma, što znači da će se sva hrana uneta posle treninga mnogo brže razgraditi jer smo već od ranog jutra pokrenuli celo telo i sve metaboličke procese, napominje Katica.
Uvek je mudrije i efikasnije vežbati pod nadzorom trenera, a Katica Cicarević objašnjava i zašto je to tako.
-Svaka pravilno izvedena vežba će imati efekta čak iako ste je uradli sami u svom stanu, ali postoje razne prednosti vežbanja sa ličnim trenerom. Neke od njih su da ćete dobiti program vežbi koji je namenjen baš vama u skladu sa vašim godinama, zdravstvenim stanjem i ciljem koji želite da postignete. Trening će biti doziran i organizovan tako da se postigne najveći mogući efekat, dobićete smernice kako da korigujete vaš način ishrane ukoliko vam je to potrebno, imaćete stručan nadzor prilikom izvođenja vežbi i korekciju u slučaju da je neophodna.

Zašto je disanje važno?

Nepravilno disanje ili nepravilno izvođenje vežbe dovode do kontra efekta, napominje Katica i dodaje da je uz trenera vežbanje istovremeno i zabavnije, dok pored sebe imate i motivatora koji vas neće pustiti da tek tako odustanete a to vežbačima često pada na pamet.

Individualni trening kod Katice Cicarević u klubu Otium koji se nalazi u ul. Svetog Save 2 možete zakazati tel.0604664412

Telo pamti sve, od traume iz detinjstva do stresa od juče

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Šta se krije iza ponašanja dece? „Nećete ni pokušavati da…