fbpx

BG online

Sajam hortikulture
Hrana & Recepti

Posni recepti i monaške tajne u “Svetogorskom kuvaru”

Godinama pripremajući monašku hranu u skladu sa drevnim hilandarskim recepturama, otac Onufrije je posvećeno istraživao i raznovrsnost trpeze drugih monaških zajednica na Svetoj Gori.Diveći se jednostavnosti pripreme hrane, bogatstvu ukusa i okrepljujućoj snazi svetogorskih jela, upijao je i doživljaje i znanja koji su se prelili izvan granica kulinarskih iskustava i pretvorili se u otkrića detalja iz života svetogorskih monaha koje je preneo u ovaj jedinstveni kuvar. Autor je pripremao jela koja su zatim profesionalno fotografisana, a svako jelo je pripremljeno u izvornom ambijentu.svetogorskiKuvar
Više od 140 recepata u ovom kuvaru su autentični, svetogorski, potiču iz različitih manastirskih kuhinja, laki za spremanje a pre svega su zdravi. Sva jela su bez mesa i izuzetno hranljiva, a sastojci se mogu naći na pijaci.
Recepte prate i anegdote i priče iz svetogorskog života. Autor u knjizi piše i o doživljajima tokom sakupljanja recepata, susretima sa monasima iz drugih zajednica, vodi kroz istoriju Svete Gore, otkriva malo poznate detalje iz monaške svakodnevice.
„Svetogorski kuvar“ je nesvakidašnja knjiga koja duhovitim pripovedanjem u jedinstvenu celinu sažima istoriju i svakodnevicu Svete Gore, otkrivajući bogatstvo ukusa kao jedno od skrivenih blaga ovog mističnog sveta.

Knjigu „Svetogorski kuvar“ po ceni od 2599 dinara + ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR od 23.…
  error: