BG online

Lični razvoj

Ne dozvolite strahu da kontroliše vaš život

Teško je ostati otvorenog uma kada si prestravljen. Anksioznost se pokorava autoritetu. Jedna od teza knjige “Kukavica – zašto smo anksiozni i šta možemo da učinimo povodom toga” jeste da bi bilo bolje, dok nas anksioznost tera da žudimo za odgovorima, živeti život tragajući za dobrim pitanjima.
Tim Kler pati od generalizovanog anksioznog poremećaja i napada panike više od jedne decenije, a konvencionalne metode lečenja u njegovom slučaju nisu davale dobre rezultate. Zbog toga je odlučio da do rešenja dođe drugim putem: tako što je prihvatio da bude deo eksperimentalnog istraživanja. Nakon što je postao otac, Tim je dao sebi obećanje – učiniće sve što može da mu bude bolje i podeliti sa čitaocima knjige “Kukavica” sve što je saznao.

Medicinski kostur za izučavanje kukavičluka

Autor knjige “Kukavica” Tim Kler kaže da je ona neka vrsta medicinskog kostura za izučavanje kukavičluka.
“Ovde sam da bih vam pokazao sve svoje kosti. Ako ste vešti u izbegavanju okolnosti koje vam izazivaju nelagodu, verovatno sebe nikad niste smatrali anksioznim. Ja sebe godinama nisam. Mnoge odrasle osobe nesvesno konstruišu svoje živote tako da se nikad ne nađu u situaciji u kojoj bi se osećale neprikladno, uplašeno ili neiskusno. Služe se brojnim racionalizacijama “nemam vremena za to, dosadno je, fuj, najgluplja stvar na svetu”, ali ono što ih motiviše na takvo postupanje je anksioznost. Oni se ne osećaju uplašenima, ali strah kontroliše njihove živote. Ja sam kukavica. I vi ste. Ovo je knjiga o tome kako da naučimo da se nosimo s tim.”
Neki ljudi ne vide odnosno ne žele da vide sebe kao anksiozne, ali su ipak opsednuti raznim vestima, od informacije da migranti prelaze granice, do teorija zavere, uznemirujućih trendova.
“Kada nismo u stanju da priznamo svoju anksioznost ili paranoju postajemo podložni lažnim informacijama i manipulaciji onih koji obećavaju da će nas zaštititi. Bežimo od neprijatne anksioznosti tako što je transformišemo u pravednički bes. Svoje bližnje gledamo kao Druge. Prestajemo da primamo informacije koje se ne uklapaju u taj model. Zaključavamo se u jedinu verziju priče. Pretnja je sve što opažamo. Lako nam je da sumnjamo u ono što se nalazi izvan našeg pogleda na svet. Mnogi od nas misle da je skepticizam samo to. Otkrio sam da je mnogo teže negovati sumnju kada smo suočeni sa uzbudljivim odgovorima koji se kose sa zdravim razumom, ali obećavaju da će nam promeniti život.”, objašnjava autor knjige “Kukavica”. To je knjiga o anksioznosti koja nudi duhovit, naučan i iskren pristup najrasprostranjenijem mentalnom poremećaju današnjice. Kombinujući anegdote iz života i naučna istraživanja, autor Tim Kler preispituje sve što znamo o anksioznosti.

Knjigu “Kukavica” po ceni od 1390 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  SHOP

  Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

  By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

  Zen bašta

  By BGonline / 15/03/2024 / 0 Comments

  Nezadovoljstvo sobom je navika

  By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

  Deca su ogledalo roditelja

  By BGonline / 19/03/2024 / 0 Comments

  Zaštita od bolesti i negativnih emocija

  By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Festival zdravog i svesnog života Well-Being održaće se u subotu…

  You cannot copy content of this page