BG online

Vesti

Dane Jagoša Markovića u Banjaluci otvara predstava „Vrat od stakla“

Manifestacija „Dani Jagoša Markovića“ biće održana u Narodnom pozorištu Republike Srpske od petka 5. aprila do nedelje 7. aprila. Mini festival „Dani Jagoša Markovića“, koji je Narodno pozorište Republike Srpske organizovalo u znak sećanja na prerano preminulog reditelja, otvoriće 5. aprila predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Vrat od stakla“ Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića.

Predstava “Vrat od stakla“ koja je premijerno izvedena 5. oktobra 2018. godine, gostovala je u Teatru Gavella u Zagrebu (2018) i učestvovala na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (2019), Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu (2019), Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu (2019), a izvedena je i van konkukrencije na završnoj večeri Mediteranskih pozorišnih svečanosti – Purgatorie u Centru za kulturu Tivat (2019).
Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci ova predstava je dobila dve nagrade: Dragan Mićanović je osvojio nagradu „Veljko Maričić” za najbolju mušku ulogu za lik Ljube, dok je nagradu „Veljko Maričić” za najbolju epizodnu ulogu dobila je Vesna Trivalić za ulogu Svetlane. Nagradu na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu dobila je Jelisaveta Sablić za ulogu Bogdanke.

Foto: Nenad Petrović

 

SHOP

U kuhinji sa Majom Volk

By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

Život u disfunkcionalnoj porodici

By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

Oslobodite se zabrinutosti

By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

Život tinejdžera i depresija u adolescenciji

By BGonline / 24/04/2024 / 0 Comments

Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Na Dan studenata, Glasnik i ove godine organizuje konkurs za…

You cannot copy content of this page