BG online

ODMOR I PUTOVANJA

Saveti za putovanje tokom letnje sezone (beogradski aerodrom)

Ove godine beogradski Aerodrom Nikola Tesla, paralelno sa velikim infrastrukturnim radovima, opslužuje i izuzetno obiman avio saobraćaj, posebno tokom ove letnje sezone. U drugom kvartalu 2023. godine aerodrom je opslužio oko 2 miliona putnika, što je za 41% više u odnosu na isti period prošle godine.

Tokom pojedinih dana juna, na aerodromu je bilo 10.000 putnika i 90 letova više u odnosu na jun prošle godine. Aerodrom očekuje značajno povećanje broja putnika i u narednim nedeljama pa kompanija VINCI Airports savetuje putnike da prate sledeće preporuke za putovanja kako bi njihov boravak na aerodromu bio komforniji tokom najprometnije sezone u godini:
1. Proverite status vašeg leta i dođite na vreme
Pre polaska na aerodrom, još jednom proverite uslove za putovanje do i sa vašeg odredišta i uverite se da je vaša dokumentacija ispravna i spremna za registraciju na let. Proverite kod odabrane avio-kompanije najnovije informacije o vašem letu, a preporučujemo da na aerodrom dođete najmanje dva sata pre poletanja. Pored toga, uzmite u obzir i izmene u tokovima saobraćaja i putnika usled tekućih radova na modernizaciji, rekonstrukciji i proširenju prilaznih puteva i parkinga.
2. Odaberite raspoložive parkinge po vašoj meri
Otvorena je nova, tzv. Kiss & Fly zona namenjena kratkotrajnom besplatnom zadržavanju za iskrcavanje putnika, u trajanju do 5 minuta, a prostire se saobraćajnicom uz samu zgradu terminala, čime je putničkim i taksi vozilima omogućen direktan pristup aerodromskoj zgradi. Ispred terminala otvorena su i dva nova, moderna centralna parkirališta namenjena kratkotrajnom zadržavanju: Premium Parking P1, Parking P2 a uskoro će biti otvoren i Parking P3 namenjen on-line rezervacijama parking mesta. Mapu lokacija parkinga, kao i detalje i informacije o cenama korišćenja usluga na svim parkiralištima možete pogledati na sajtu www.beg.aero.
3. Neka vam neophodna putna dokumenta budu pri ruci za pasošku kontrolu
Za brži proces pasoške kontrole, pripremite putna dokumenta kao i avio kartu neposredno pre dolaska na šalter. U novom centralnom delu terminala, na odlascima broj šaltera na pasoškoj kontroli za pripadnike granične policije povećan je na 16 u odnosu na 12 koliko ih je bilo na staroj lokaciji. U narednom periodu, na lokaciji dolazaka će na raspolaganju biti još dodatnih 6 šaltera.
4. Pripremite se za bezbednosnu kontrolu i odvojite tečnosti iz prtljaga
Pre nego što dođete do bezbednosne kontrole izdvojite predmete poput kaiša, sata, ključeva, novčanika i jakne. Tečnosti, aerosole i kozmetiku do 100ml spakujte odvojeno u plastičnu providnu kesu sa patent zatvaračem sa maksimalno ukupno 1l po putniku, i izdvojite ih iz ručnog prtljaga. Podsećamo da tečnosti preko 100 ml nisu dozvoljene u ručnom prtljagu, osim medicinskih sredstava i hrane za decu. U ovom trenutku postoji 6 linija za pregled putnika i prtljaga, sa najsavremenijom tehnologijom koja omogućava da električni uređaji ostanu u ručnom prtljagu tokom pregleda, što ubrzava proces i štedi vreme. U narednom periodu planirano je ukupno 12 linija u ovoj zoni.
5. Neprispeli prtljag
Zbog veoma dinamične letnje sezone sa povećanim saobraćajem i kašnjenjem letova na aerodromima, povećan je broj slučajeva kašnjenja prtljaga, posebno prtljaga koji se na tranzitnom aerodromu ne utovari na sledeći povezani let. Sve nadležne službe na našem aerodromu kao i avio-kompanije su angažovane 24/7 na tome da lociraju i isporuče neprispeli prtljag, a otvoren je i dodatni centar za podršku. Savetujemo da se najvažnije stvari nose u ručnom prtljagu (punjač za telefone, lekovi, pribor za ličnu higijenu), i da se čekirani prtljag jasno obeleži kontak podacima putnika. Više detalja i kontakti dostupni su ovde.
6. Tu smo da pomognemo
Od početka godine samo za potrebe letnje sezone angažovano je više od 350 kolega za podršku prihvata putnika i letova, dok je više od 100 osoba u procesu zapošljavanja. Uvedena je i nova služba na aerodromu čije je osoblje u plavim prslucima na raspolaganju za pomoć i usmeravanje putnika.
Svi zaposleni na aerodromu, zajedno sa ostalim članovima aerodromske zajednice, uvek su fokusirani na pružanje maksimalne podrške putnicima, posebno u ovom periodu rekordnog saobraćaja.

Sve što je potrebno znati o putovanju avionom – Dr Aleksandar Simić

 

SHOP

U kuhinji sa Majom Volk

By BGonline / 05/06/2024 / 0 Comments

Život u disfunkcionalnoj porodici

By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

Promenite svoj anksiozni mozak

By BGonline / 27/05/2024 / 0 Comments

Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

By BGonline / 06/06/2024 / 0 Comments

Medicina nema odgovore na sva pitanja

By BGonline / 31/05/2024 / 0 Comments

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
KAKO PREVAZIĆI UTICAJ “OTROVNIH” MAJKI? Na našem životnom putu često…

You cannot copy content of this page