BG online

Vesti

Javni čas trčanja sa psom na Kalemegdanu

„Želimo da se smanji broj napuštenih pasa na ulici, frustracija koju vlasnici i psi razvijaju usled promena u ponašanju i rusvaja u kući, a najčešći uzrok tome je višak energije hiperaktivnog psa.“

Udruženje „Trčanje sa psom“ koje okuplja ljubitelje pasa i trčanja organizovaće u subotu 30.marta na Kalemegdanu besplatni javni čas trčanja za sve ljubitelje zdravih navika i četvoronožnih prijatelja.
„Trči ljubav“ je naziv ovogodišnjeg druženja i ima za cilj da podigne svest o zdravim stilovima života i odgovornom vlasništvu.
Kalemegdanom će u subotu 30. marta od 10 sati trčati članovi udruženja, višegodišnji trkači sa psima koji su radi da prenesu energiju dalje. Poziv je otvoren za sve. Okupljanje je u Donjem gradu, kod Nebojšine kule u 10 sati.
– Očekujem da nam se priključe svi oni koji bi voleli da unaprede svoj život i život svojih pasa. Ovo je pre svega aktivnost namenjena hiperkativnim psima koji najbolje kanališu energiju prirodnim načinom- trčanjem. Želimo da se smanji broj napuštenih pasa na ulici, frustracija koju vlasnici i psi razvijaju usled promena u ponašanju i rusvaja u kući, a najčešći uzrok tome je višak neistrošene energije hiperaktivnog psa. Da bi bio mir u kući i u glavi, zabavite se napolju sa svojim psom. Pripremamo lepa iznenađenja, kako za vlasnike tako i za njihove četvoronožne prijatelje. Prijava je obavezna, putem društvenih mreža profila „Trčanje sa psom“, a učešće je besplatno. Dođite jer znate kako se kaže „nije život Instagram“. Događaj nosi simboličan naziv „Trči ljubav“ i odgovara na pitanje šta nas pokreće. To je ljubav prema životu, našim ljudima koji su podrška, psima, zdravim navikama, trčanju, a lepe stvari se uvećavaju deljenjem, zato i okupljamo istomišljenike. Pored toga, mom psu trkaču je 9. rođendan, a Udruženju prvi. Mnogo razloga za slavlje – rekla je Anđelka Popadić, predsednica udruženja „Trčanje sa psom“.

Dobar vlasnik psa vodi računa i o sebi

Trening će obuhvatati uvodnu priču o trčanju sa psom, vođeno profesionalno zagrevanje, vođeno zajedničko trčanje do šest kilometara (početnici u skladu sa svojim mogućnostima), vođeno profesionalno istezanje nakon trčanja, profesionalne fotografije sa treninga, kao i poklon iznenađenje za pse. Pored Anđelke, trening će voditi i profesor sporta Aleksandar Vujinović, takođe višegodišnji trkač i ponosni vlasnik dva udomljena psa.
– Da biste bili dobar vlasnik psu, morate biti dobri sebi. U vreme kada svi uvek previše radimo, dugo sedimo, malo se krećemo, s tim u vezi trčanje sa psom je aktivnost koja spaja lepo i korisno i koja utiče blagotvorno na naše psihičko i fizičko stanje. Čini da budemo zdraviji, ali i da se osećamo korisno. Međutim, trčanje nije dovoljno, ukoliko želimo da odgovorno pristupimo toj aktivnosti neophodno je da vodimo računa i o jačanju svih mišića kako bi se sprečile povrede i unapredile naše trkačke sposobnosti. Samim tim, svim trkačima, bilo sa psima ili ne savetujem da uz trening trčanja uvedu i vežbe snage uz konsultaciju stručnih trenera. Ukoliko nekom nedostaje motivacija ili čeka onaj jedan znak za početak, evo ga! Dođite u subotu na poljanu kod Nebojšine kule, dobra energija je zarazna. Trčaćemo, upoznaćemo se i razmeniti iskustva– zaključuje Aleksandar Vujinović.

Foto: Jakov Simović

Duhovna dresura pasa – Džesi Sternberg

 

SHOP

Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

By BGonline / 29/06/2024 / 0 Comments

Spasavanje od manipulatora u svakodnevnom životu

By BGonline / 01/07/2024 / 0 Comments

Emocionalno nezreli odrasli ljudi (psih. Danijela Ostojić)

By BGonline / 11/07/2024 / 0 Comments

Lov na narcise i greške na tom putu

By BGonline / 24/06/2024 / 0 Comments

Pohovani sladoled s prelivom od čokolade i maline

By BGonline / 24/06/2024 / 0 Comments

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ako ste u životu pretrpeli mnogo gubitaka ili vam mnogo…

You cannot copy content of this page