fbpx

BG online

Lični razvoj

Nezadovoljstvo sobom je navika

Volite sebe sada!

Ako ste u životu pretrpeli mnogo gubitaka ili vam mnogo stvari ne ide kako treba, možete početi da preispitujete način na koji uzimate. Svaki put kad učinimo da se neko oseća krivim, krademo od tog nekog samopoštovanje- napisala je Lujza Hej u svojoj čuvenoj knjizi “Moć je u vama”.
Čuvena motivatorka Lujza Hej je napomenula i da je potrebno mnogo preispitivanja sebe i svesti o sebi da bi čovek bio zaista pošten na svim nivoima.
“Kad uzmemo nešto što nam ne pripada, mi u stvari govorimo univerzumu da nismo vredni dobijanja, da nismo dovoljno dobri, da želimo da se od nas krade ili da nam ništa nije dovoljno. Verujemo da moramo da se služimo lukavstvom ili grabežom da bismo došli do hrane. Takva verovanja postaju zidovi oko nas koji sprečavaju da doživimo izobilje i radost u našim životima”.

Naše misli stvaraju našu realnost

Ovakva negativna verovanja nisu istina našeg bića, istakla je Lujza Hej.
“Kad jasno shvatimo da naše misli stvaraju našu realnost, onda tu realnost možemo da iskoristimo kao povratnu vezu da bi nam pokazala šta je sledeće što treba da promenimo. Biti apsolutno pošten je izbor koji činimo iz ljubavi prema sebi. Ako nepoštenje donosi disharmoniju u naš život zamislite samo šta ljubav i poštenje mogu da donesu. Osnovna vrednost poštenja je u tome da ćemo sve što smo u životu dali dobiti natrag. Ako druge ponižavamo ili im sudimo, onda se i nama sudi. Ako smo stalno ljuti onda svuda nailazimo na ljutnju. Ljubav koju gajimo prema sebi drži nas u skladu sa ljubavlju koju život gaji prema nama” napisala je Lujza u knjizi “Moć je u vama” koja je pomogla mnogima da se oslobode ciklusa straha, stresa, krivice koji im ograničavaju život.
Svako mora da nauči svoje lekcije
“Volite sebe sada, nezadovoljstvo sobom je navika. Ako možete da budete zadovoljni sobom sada, ako sebe možete da volite i da odobravate sada, onda ćete kad vam dobro uđe u život biti u mogućnosti da uživate u njemu. Kad jednom naučite da volite sebe, možete početi da volite i prihvatate druge ljude. Svako mora da uči svoje lekcije. Prvi korak je da volite sebe da vas destruktivno ponašanje drugih ne bi povredilo.”-poručuje u ovoj knjizi Lujza Hej.
U knjizi “Moć je u vama” Lujza Hej se kao jedna od nas, obraća čitaocu i upućuje ga u njena saznanja i iskustva koja su milionima ljudi širom sveta pomogla da promene sebe na bolje. Mnogi od njih su se iz potpunog beznađa uzdigli uz njenu pomoć i promenom načina razmišljanja, shvatanja i odnosa prema sebi i drugima pronašli novi put.

Knjigu Lujze Hej “Moć je u vama” po ceni od 799 dinara+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Prigrlite nove emocije, mozak i telo će prestati da budu…
error: