BG online

DOM & HEDONIZAM

Kako uredno složiti torbe koje ne koristite?

Magija pospremanja koja menja život

Tašne i torbe koje ne koristite uglavnom su prazne i kao takve služe i rasipanju životnog prostora- ovako ovu situaciju vidi stručnjak za pospremanje prostora Mari Kondo koja je stekla veliku popularnost širom sveta zahvaljujući tehnikama koje je osmislila, a neke od njih otkrila u knjizi „Magija pospremanja koja će vam promeniti život“.

Savršeno rešenje

Ne samo što zauzimaju više mesta pošto ne mogu da se saviju i spakuju, tašne i torbe su često napunjenje papirnim ubrusima kako bi zadržale svoj oblik i samim tim ih je nemoguće „smanjiti“ kako bi zauzele što manje mesta do naredne upotrebe. U japanskim domovima gde je odlaganje stvari krajnje ograničeno ovo deluje kao neoprostivo traćenje prostora. Po metodi Mari Kondo najvažnije je odbaciti stvari koje vam ne donose radost. I sama je jedno vreme bila obuzeta time kako naći najpraktičnije rešenje za odlaganje torbi koje se ne koriste. Prvo ih je umesto papirom punila vansezonskim sitnicama, leti zimskim šalovima i kapama, a zimi kupaćim kostimima kako bi udvostručila mesto za odlaganje. Ali, vremenom je odustala od ove mnetode jer kad god bi htela da koristi torbu stvari bi završavale negde u ormarima. Nakon raznih ideja i eksperimenata došla je do savršenog rešenja- da torbe stavi jedne u drugu sa ručkama koje vise napolju, dok je platnene torbe odlagala savijene u jednu od ostalih platnenih torbi.

Ono što je suđeno da se dogodi

„Odlaganje torbi u druge torbe i nalaženje pravih kombinacija je zabavno, kao kad slažete slagalicu. Kada pronađete odgovarajući par u kome se spoljašnja i unutrašnja torba uklapaju tako dobro da podržavaju jedna drugu, to je kao da ste svedok susreta za koji je bilo suđeno da se dogodi“- otkrila je Mari Kondo u knjizi „Magija pospremanja koja će vam promeniti život“.

Uredan dom donosi mirne misli

Mari Kondo kaže da je pospremanje kuće razgovor sa samim sobom, a u knjizi objašnjava i zbog čega je tako, baš kao što i piše o tome zašto se neki ljudi teško odluče da bace neke stvari koje ne koriste, kako se pospremaju stvari po vrsti, kako se čuvaju knjige, zašto svakog dana treba isprazniti tašnu, zbog čega ne treba ostavljati stvari na kadi i na sudoperi, šta sa fiokama i plakarima koje nikad ne biste voleli da neko drugi otvori, kako se stiče samopouzdanje kroz veštinu pospremanja, kako biti srećan u svom domu i okružiti se stvarima koje donose radost…
Priručnik za pospremanje doma japanskog stručnjaka za raspremanje „Magija pospremanja koja će vam promeniti život“ vodi čitaoce korak po korak kroz revolucionarnu metodu Mari Kondo za smanjivanje, razvrstavanje i odlaganje stvari. Ona je čin pospremanja podigla na viši nivo, a čitaoci njene knjige će naučiti kako da raspreme nered i uživaju u urednom domu, kao i u smirenim i usmerenim mislima koje ova promena može da podstakne.

Knjigu “Magija pospremanja koja će vam promeniti život” po ceni od 1090 din+ troškovi dostave možete poručiti tel 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 05/06/2024 / 0 Comments

  Život u disfunkcionalnoj porodici

  By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

  Promenite svoj anksiozni mozak

  By BGonline / 27/05/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 06/06/2024 / 0 Comments

  Medicina nema odgovore na sva pitanja

  By BGonline / 31/05/2024 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Verujte u čudo zvano život! „Mislite dobro i uslediće dobro,…

  You cannot copy content of this page