BG online

DOM & HEDONIZAM

Promenite atmosferu u životnom prostoru, budite u ravnoteži sa sobom

Životni prostor ima veliki uticaj na naše raspoloženje, nivo stresa i pogled na svet. Kako izgleda prostorija u kojoj provodite najviše vremena? Da li ste u njoj srećni, fokusirani, opušteni ili nervozni?
Odgovorite na sledeća pitanja: Da li je moj dom miran i prijatan? Postoji li mesto na kojem mogu jasno da razmišljam? Da li je moj radni sto dovoljno inspirativan? Ukoliko negativno odgovorite i na jedno od ova 3 pitanja trebalo bi da razmislite o tome da unesete promene u vaš životni prostor. To ne mora biti ništa skupo. Dovoljno je da ga detaljima oplemenite i oni će učiniti da se atmosfera u prostoru promeni.

 

Okruženje u kojem se mozak neće osećati „napadnuto“

Dom treba da bude vaše utočišćte od briga i stresova. Važno je i istaći da svaka osoba ima drugačiji odnos prema neredu i buci, ali i da je od velikog značaja stvoriti sebi okruženje u kojem se mozak neće osećati „napadnuto“, niti će vam pažnja biti poremećena. Kako to uraditi?
-Napravite generalno spremanje i pobacajte nepotrebne stvari
-Pospremite radni prostor, raščistite nepotrebne gomile smeća, papira, sredite pribor, kompjuter, obrišite nepotrebne foldere…
-Obrišite nepotrebne aplikacije iz mobilnog telefona, pobrinite se da vam u glavi vlada red, kao i u vašoj okolini
„Što više budemo poštovali svoje telo i mozak tako što ćemo im obezbediti više sna, izbalansiranu zdravu ishranu, dovoljno vode i redovno vežbanje, imaćemo više pozitivne energije i bićemo više u ravnoteži sa sobom“– piše dr Tara Svort u knjizi „Izvor“ (otvorite um, promenite svoj život) i napominje da kad počistimo nered oko sebe kreću promene i u nama, kao i da svi ti faktori utiču na neuroplastičnost mozga i ponašanja.
U knjizi “Izvor” dr Tara Svort otkriva najnovija otkrića iz neuronauke koja dokazuju da svako može da promeni način funkcionisanja svog mozga. U knjizi “Izvor” naći ćete mnogo saveta o tome kako možete upotrebiti ogroman potencijal koji posedujete, promeniti pogled na svet, prepoznati i ugrabiti dobre prilike koje se svakodnevno pružaju i privučete zdravlje, uspeh, ljubav… Tajna nije u nekim misterioznim silama, već u neverovatnoj moći Izvora.

Knjigu „Izvor“ možete poručiti po ceni od 799 din. + troškovi dostave telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  SHOP

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

  Oslobodite se zabrinutosti

  By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

  Život tinejdžera i depresija u adolescenciji

  By BGonline / 24/04/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments

  Zašto se gojimo i jedemo puno slatkiša?

  By BGonline / 20/04/2024 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Neki roditelji, hteli to da priznaju ili ne, jednostavno žive…

  You cannot copy content of this page