fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Putovanje duše ka isceljenju

U homeopatskoj ordinaciji Suzane Đokić

Homeopatija predstavlja mnogo više od lečenja simptoma i bolesti na fizičkom nivou. Ona može biti sredstvo pomoću kojeg osoba dolazi do dubljih uvida u svoje emocije, svoje unutrašnje  biće i svoje postojanje. Upravo ti uvidi pomažu čoveku da napravi pozitivne promene. Te promene nas vode ka zdravijem i ispunjenijem životu.

Unutrašnji konflikti

Homeopate se u svom radu susreću sa velikim brojem životnih priča. Mada danas svi preživljavamo manje više iste probleme, svaka životna priča i svaka reakcija na problem je jedinstvena. Što je homeopata sposobniji da sagleda unutrašnje konflikte koji dominiraju životom pacijenta i shvati prirodu njegovih reakcija, to će njegov rad biti uspešniji. Veoma je važno da homeopata pažljivo sasluša pacijenta, da pokaže saosećajnost i omogući mu da podeli svoja najintimnija osećanja i doživljaje, ukoliko to želi. Sama priča, suočavanje sa emocijama i njihovo izlivanje može imati ogromnu moć, naročito u slučaju potisnutih emocija i blokada koje su to prouzrokavale. Često se dešava da se osoba prvi put upravo prilikom homeopatske konsultacije ili tokom homeopatskog tretmana, suoči sa nekim emocijama za koje nije ni znala da u njoj postoje, sa emocijama koje su duboko potisnute. Zatim počinje da sagledava svoj život, događaje koji su ga pratili, svoje emocije, kao i sopstvene reakcije na sasvim nov način i iz sasvim drugog ugla.

Emocionalno pražnjenje

Suočavanje sa nekim potisnutim emocijama  može da doprinese emocionalnom pražnjenju ili nekoj vrsti katarze, otkloni emotivne i energetske blokade i pokrene proces izlečenja. Mnogo puta mi se dogodilo da pacijenti izjave kako su o nekim stvarima prvi put govorili preda mnom, da su o nekim stvarima tek tada prvi put i počeli da razmišljaju. Mnogi su odlazili u čudu zbog toga šta su izgovorili ili o sebi po prvi put sagledali.

Suočavanje sa potisnutim emocijama

Jako je važno proceniti sposobnost pacijenta da se suoči sa izvesnim postisnutim emocijama u datom momentu i na osnovu procene voditi ga dalje kroz homeopatsko lečenje i pružati mu podršku.
U homeopatskoj ordinaciji ne srećemo se samo sa  ljudima kojima je potrebna pomoć da bi otklonili svoju  fizičku bolest. Dolaziće osobe koje su zapale u emocionalne krize, jer su izgubile neku dragu osobu. Nekad je u pitanju smrtni slučaj, nekada razvod koji čoveku teško pada ili rastanak od osobe sa kojom su želeli da provedu život.

Uteha i razumevanje

Pomoć mogu potražiti i ljudi koji su se negde zaglavili u svom životu, koji ne znaju kako dalje ni šta žele od svog života. Oni na svojim plećima mogu nositi težak osećaj krivice, bola, tuge ili straha…Oni će nesvesno od homeopate tražiti ne samo lek, već i neku vrstu utehe i razumevanja. Zato je u takvim slučajevima jako bitno da pacijenti osete veliku dozu saosećajnosti i da im bude pružena podrška kako bi lakše i brže prevazišli to stanje i nastavili dalje sa svojim životom.U homeopatskoj ordinaciji isto tako možemo sresti i one koji su na neki način radoznali i željni znanja, koji žele da rastu, razvijaju se i upoznaju sebe, jer je upravo homeopatija izuzetno sredstvo koje može da doprinese i duhovnom razvoju, jer deluje na svim mogućim nivoima ljudskog postojanja i otklanja prepreke i blokade koje se nalaze na tom putu. Zato je obaveza svakog homeopate da radi na sebi, da se razvija i raste u svoj svojoj ljudskoj veličini i da neprestano širi svoje vidike i svoja znanja. To je jedini način da razume čoveka koji sedi ispred njega, da uoči šta je toj osobi stvarno potrebno i šta ona prećutno i nesvesno od njega očekuje. Dobar homeopata je onaj ko ume da sasluša bez ikakvih predrasuda i osuda, onaj ko je sposoban da tumači neverbalne signale i gestove svakog pacijenta ponaosob. Jedino onaj homeopata koji  ume da sagleda kompletno stanje osobe koju ima ispred sebe, a koje je izraženo kroz njene fizičke simptome, njenu priču, neverbalne signale, ponašanje i doživljavanje događaja i sveta oko sebe, biće u mogućnosti da pomogne pacijentima da ostvare napredak u svom fizičkom, emotivnom, mentalnom zdravlju i duhovnom sazrevanju.

Vaš homeopata Suzana Đokić
Kontakt: info@svethomeopatije.rs
www.svethomeopatije.rs
Pratite Homeopatsko-holistički centar Homeocare i na FB strani: https://www.facebook.com/homeocare.centar/

Suzana Đokić, osnivač i vlasnik Homeopatsko-holističkog centra Homeocare u Beogradu.
Nakon završenih trogodišnjih studija iz klasične homeopatije u Beogradu, završava i dvogodišnju specijalizaciju više homeopasthih sistema i postdiplomske studije na The Contemporary College of Homeopathy iz Velike Britanije.
Od 2010. godine drži privatnu homeopatsku praksu u Beogradu.
Organizator je raznih edukacija i seminara, sarađuje sa velikim svetskim imenima u svetu homeopatije i još nekih tehnika holističkog lečenja. Od 2013. godine je koordinator nastave Contemporary College of Homeopathy na prostoru Balkana.
U svom radu koristi i tehniku Recall Healinga i quantum biofeedbacka na SCIO uređaju koji je pravo remek delo među biofeedback i biorezonantnim uređajima.

Intervju sa Suzanom Đokić:

Prognozirali su da nikad neće hodati i govoriti, a on je danas zdrav i nasmejan mladić…

Saveti Suzane Đokić:
Povezanost tela i psihe
Šta se krije iza bolesti?
Emocionalni konflikt kao okidač za bolest
Drugačiji pristup zdravlju
Menopauza ne mora biti stresna
Zdrava, otporna i emocionalno stabilna deca

Knjigu S.N.Lazareva “Ozdravljenje duše” po ceni od 900 din+ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Previsoka cena ostanka u toksičnim odnosima Život u lošem braku…
error: