BG online

News

Muzika je moj jezik, a svet je moja porodica (animirani film “Koko”)

“Koko” je animirani film o dečaku od 12 godina koji ima velike snove. Rođen je u velikoj i vrednoj porodici koja čuva i neguje svoju tradiciju i koja je puna ljubavi. Ono po čemu se ovaj film ističe je to što ta porodica može biti bilo koja i bilo gde, što se svi mogu pronaći u njenim članovima.
Simpatična i naredbodavna baka koja uvek insistira da se nešto gricne je njen stub. Tema porodice je univerzalna i izuzetna. Svako je deo neke porodice koja ima svoje priče. Odnosi unutar nje su dragoceni, prelepi i komplikovani. Porodica nas oblikuje kakvi ćemo ljudi postati i to je stvaraoce filma nateralo da se zapitaju šta bi se desilo kada bismo imali priliku da upoznamo naše pretke i da li bismo u njima prepoznali deo sebe.
Emocija koja sve vreme teče ovom pričom odnosi se na potrebu za sećanjem i da se ostane upamćen. Radnja filma “Koko” smeštena je u Meksiko. Lepu, toplu zemlju, prepunu najšarenijih boja i najveselijih tonova, u zemlju bogate tradicije gde se običaji poštuju i praktikuju.
Priča ovog animiranog filma i njegovi junaci smeštena je u dva paralelna a opet isprepletana sveta: Svet živih i Svet mrtvih. Tokom godine, ta dva sveta postoje odvojeno jedan od drugog, ali u harmoniji. Ali svake godine, samo na jedan dan oni se spoje na čaroban način. To je dan kada se slave i pamte svi voljeni koji više nisu živi. Sećanje na njih vezuje zauvek.
U filmu “Koko” oba sveta su živopisna, šarena i prepuna muzike i radosti, kao i sam Meksiko. Stanovnici oba sveta su optimistični i potpuno posvećeni svojim porodicama.
U Svetu živih glavni junak je dečak Migel, samouki gitarista koji obožava muziku, ali njegova porodica već generacijama brani da se u njihovoj kući peva i svira. Migel će morati, uprkos zabranamasvoje porodice, da pronađe svoj put i ispolji svoj prirodni talenat i nasleđe predaka. Ali na tom putu prići će kroz mnoga iskušenja i shvatiće da ono što ti se čini kao zabrana nije uvek tako, jer odani članovi porodice rade samo ono što je najbolje za sve. Da bi otkrio ko je on zapravo, Migle će biti prvi živi čovek koji je ušao u Svet mrtvih. Da bi se približio svom idolu, Ernestu de la Kruzu udružiće sa sa neobičnim Hektorom.
I tu avantura počinje!
A ko je Koko? Koko je Migelova prabaka, na samom kraju života. To Migela ne sprečava da sa njom deli svoje svakodnevne avanture. Koko, iako starica je odraz upravo onoga što je i poenta filma: ljubavi, požrtvovanja, tradicije i sećanja na pretke zbog kojih smo mi takvi kakvi jesmo… Premijera ovog filma biće održana 27. decembar 2017., a u odabranim biosokopima kreće sa prikazivanjem od 28. decembra 2017. dok će u svim bioskopima biti na repertoaru od 4. januara 2018.
Film su sinhronizovali: Nikola Brun, Marko Marković, Bojan Žirović, Goca Tržan, Dobrila Ilić, Milan Antonoć, Srđan Čolić, Sanela Milošević, Olivera Katarina, Katarina Gojković, Tijana Dapčević

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Rasprodate predstave JDP-a za januar Za svega dva dana rasprodato…