fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Zdrava hrana, vežbe za osećanja i lekovi za psihičke otrove na radionici Maje Volk

Deca su nam hiperaktivna, odrasli su hronično umorni, a sve je to zbog hrane koju jedu. Slatkiši su postali apaurin za namlađe koje im ti isti umorni roditelji daju ne bi li se smirili. Tako sam i ja nekad deci davala smoki- iskrena je Maja Volk koja je ovim rečima počela svoju radionicu žive hrane koju je održala početkom decembra u Beogradu.
I kao što je obećala, bila je to prava gozba, ali na njen način. Uz pomoć blendera pravila je ukusna i hranljiva jela i sokove za čiju je pripremu bilo potrebno svega nekoliko minuta, nešto svežih namirnica i malo kreativnosti. Na meniju su te večeri bile i špagete od tivica sa biljnim bešamel sosom. Super moćni zeleni sok je doneo sjajnu energiju u ovo divno društvo koje je te večeri vezivala želja da što više saznaju o zdravlju i tome kako sve mogu da ga unaprede, sigurni da ispred sebe imaju pravog učitelja kada je reč o prirodnoj ishrani.
Maja je sa radošću pripremala zeleni sok, zatim biljni sir, zdrave namaze od susama, korijandera, belog luka i brazilskih oraha, napitak „Volkana“, sirove kolače…
-Meso, krompir i hleb se vare 8 sati u želucu i nakon takvog jela vam obično nije ni do čega.Voće se vari pola sata, a banana zbog skroba sat i po-napomenula je Maja a zatim rekla neke važne stvari o omiljenom napitku mnogih ljudi. –Kafa  je piće od kojeg vam se podiže pritisak, a svi znamo da se prirodno podiže pritisak kad se nerviramo. U svetu postoje klinike za odvikavanje od kafe gde su pacijenti pout narkomana u krizi- sa glavoboljama, nesanicom, depresijom. Inače je doza od 50 kafa smrtonosna i oni koji piju jednu kafu dnevno se potome ubiju na svaka 2 meseca.
Otkrila je Maja Volk polaznicima ove radionice recepte i smernice za pripremu jela od svežih biljnih namirnica, kao i neke važne tajne poput one da bademe ne treba potapati, a i ako to urade da vodu u kojoj su stajali obavezno bace.
-Ne zavisi zdravlje samo do hrane, čak ono i više zavisi od osećanja.- rekla je Maja i  objasnila kako izgledaju vežbe kojima se radi na osećanjima i koliko je važno izbaciti iz sebe psihičke otrove- gnev,bol i strah. Otkrila je i da često svojim đacima na FDU postavi pitanje „Ko si ti?“ nakon čega mnogi počnu da plaču.
-Istina je da je mnogo onih koji ne znaju ko su, a ja na to pitanje uvek kažem „Čovek“. Nikog ne određuje njegova profesija. Zdravlje podrazumeva odricanje, rad na osećanjma, unapređivanje ishrane, svakodnevnu dremku tokom dana 15- ak minuta-dodala je Maja.
Otkrila je Maja Volk i da je biber poput šmirgle za krvne sudove i da ga treba što više koristiti u ishrani. Savetuje ukidanje loših informacija kao odličnu prevenciju. Činjenica je da savremeni čovek mnogo vremena provodi sedeći u kancelariji i da je zapostavio fizičku aktivnost za koju Maja Volk napominje da je od izuzetnog značaja.
-Potreban je 21 dan da bi se stekla neka nova navika.  Onima koji ne mogu da se pokrenu uvek preporučujem vežbe Džejn Fonde koje i sama radim. Videćete da ćete kad počnete da vežbate nakon nekog vremena primetiti da telo samo traži da vežbate i eto nove dobre zdrave navike koja će vam doneti toliko toga dobrog.

B.Gajić
Foto: Dario Konstantinović

Knjige Maje Volk  možete poručiti OVDE

Potisnute emocije razboljevaju ljude (Maja Volk)

Intervjui sa Majom Volk:
Postala sam zdrava tek u 50-oj
Promenite ishranu, zavolite sebe
Recepti za zdrave, srećne i razigrane pse
Pseći kuvar Maje Volk
Ljubavne bajke postoje
Kuglice – čokolada od rogača, bez šećera
Birala sam samoću da ne bih bila ranjena i razočarana
Od poznanstva preko interneta do strasne ljubavi
Veganska ishrana čuva zdravlje
Kako biti dobar prema sebi i osvojiti zdravlje?
Naćo sos po receptu Maje Volk
Recept za napitak kojim se najbolje čisti jetra
Zašto ne treba jesti meso?
Sirova hrana u tanjiru Novaka Đokovića
Popodnevna dremka produžava život 30%
Kako da voćni obrok bude uživanje?
Koju hranu jesti pred ljubavni sastanak?
Potisnute emocije razboljevaju ljude
Zašto su zagrljaji lekoviti?
Živa hrana- živo telo
Zdravlje je veliki i ozbiljan posao
Anti stres vežbe Maje Volk
Sirova hrana za zdrav život i srećne misli

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Volim kolače ali one za koje sam sigurna da mi…
error: