fbpx

BG online

Sajam turizma
Vesti

Koga psuje Vedrana Rudan?

NOVA KNJIGA NAJČITANIJE BLOGERKE REGIONA

Ona govori ono što mnogi ne smeju, obožava da nasrće na tabue, pa čak i ako ponekad pretera, nepogrešivo razotkriva licemerje, šovinizam, primitivizam, zlostavljanje, jednom rečju- nepravdu. Nova knjiga Vedrane Rudan „Zašto psujem“ pojaviće se pred čitaocima 19. avgusta u izdanju Lagune.
rudanPrema rečima urednika knjige Vladimira Arsenijevića, Vedrana Rudan se nakon 15 godina od objavljivanja svoje prve knjige ponovo predstavlja sebi svojstvenim književnim stilom u tekstovima koji su nastajali poslednjih nekoliko godina na njenom blogu.
Koga psuje Vedrana Rudan?
Vedrana Rudan psuje: žene, muškarce, roditelje, decu, prijatelje, neprijatelje, Hrvatsku, Srbiju, Ameriku, Evropu, Rusiju, Izrael, predsednike, premijere, ministre, službenike, građane i građanke, mazohiste i sadiste, lepe i ružne, mlade i stare, nasilnike i silovatelje, katolike, muslimane, pravoslavce, Jevreje, ateiste, nacionaliste i komuniste, magnate i novobogataše, Zagreb, Rijeku, Beograd, multinacionalne kompanije, banke, korporacije, ratove i elementarne nepogode, neoimperijalizam, neokolonijalizam, globalizaciju…
Vedrana Rudan rođena je u Opatiji 1949.godine. Objavila je devet knjiga koje su prevedene na engleski, mađarski, slovenački, poljski, francuski, italijanski, ruski i makedonski jezik. U Rusiji su joj prevedene čak tri knjige, u Americi nekoliko priča i dve knjige. Pozorišne predstave dramatizovane prema njenim knjigama igrane su u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Moniki u Americi, Budimšešti. Bila je novinarka, kolumnistkinja, radila je kao urednica na Hrvatskom radiju i voditeljka tv emisije. Svaki put je dobila otkaz. Vedrana Rudan ima i svoj blog i 160.000 pratilaca i jedna je od najčitanijih blogerki u regionu. Živi u Rijeci sa mužem stalno, a sa unukom povremeno i kaže da nema psa jer mnogo putuje.

Fotografije: Tomislav Čuveljak, Krasnodar Peršun

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Fit pass tim pored toga što gotovo svakodnevno obogaćuje svoju…
error: