BG online

Beogradski sajam turizma
Lični razvoj

Uspeh kao problem savremene žene

Da li vam je ljubav najvažnija životna vrednost?

“…Kad ona prihvati da je muškarac  slabiji od nje i ne osuđuje ga, već na njega gleda kao na svog partnera, onda on može da pokaže svoj puni potencijal i bude podrška i dobar bračni saputnik uspešnoj ženi…”

Najveći izazov za uspešne žene su partnerski odnosi. One su uspešne, pametne, obrazovane, sposobne, prate trendove, izlaze, imaju hobi, idu na masažu, bave se fizičkom aktivnošću, kuvaju, imaju porodicu, takoreći – savršene su. Ogromna su očekivanja od okoline i od samih žena koje sebi prave pritisak i teret. Potrebno je znati da sve ovo ne može da se postigne u isto vreme i da sve to savršeno funkcioniše. Jedna oblast života, ako ne i više njih mora da trpi ili brak i porodica ili karijera ili imidž ili slobodno vreme. Potrebno je naći balans i prihvatiti da nešto neće biti idealno bar neki period i postaviti priorite, a ostalo kad se stigne. Moram napomenuti da nema pravila i da svaka žena za sebe postavlja prioritete. Pojedine će biti bolje majke, druge će imati uspešniju karijeru, treće slobodno vreme.

Ne takmičite se sa partnerom

Kod ovih klijentkinja(uspešnih žena) je bio izražen jak prezir prema slabim i neuspešnim muškarcima po njihovim standardima i konstantno su tražile uspešne muškarce koji su u rangu s njima. Kod ovog uverenja najveći izazov je zato što je ljubav poistovećena sa uspehom i kad bi ušle u vezu sa uspešnim muškarcem imale bi velikih problema i brzo bi došlo do razlaza. Jedna uspešna klijentkinja mi se žalila da se osećala jadno u vezi sa uspešnim muškarcem i kazala da joj je stalno stvarao osećaj da je loša, jer je sve bolje radio od nje, čak i takozvane ženske poslove kao što su kuvanje, čišćenje, peglanje. Šta god da je radila, on je radio bolje od nje. Ovakva situacija proizvela je podsvesno takmičarski odnos, umesto partnerskog tj.ljubavnog odnosa, gde se partneri pomažu a ne takmiče. Moram naglasiti da je klijentkinja izuzetno sposobna i uspešna žena, ali da je njen podsvesni progam terao da se takmiči sa muškarcima, a ne da traži ljubav. Zato je i dobila poniženje.

Koji deo sebe i svog života ste zapostavili?

Druga klijentkinja je bila nesigurna, ali i uspesna i gotovo idealna  za druge ljude. Imala je izuzetno sposobnog  supruga koji je mnogo više ulagao u porodicu od nje, obavljao svakodnevne poslove, čak je bio i mnogo bolji roditelj, dok se ona trudila da se drugim ljudima prikaže kao savršena. Mnogo joj je bio bitniji imidž od rešavanja svog izazova nesigurnosti, jer je suprug sve rešavao.Takav odnos je mogao da traje jedno vreme, međutim kad su deca porasla, usledila su poniženja sa njihove strane (često nesvesna i bez namere) i ona se stalno osećala kao loša majka što je rezutiralo depresijom. Ovaj slučaj pokazuje da je mnogo bitno da se okrenemo sebi i rešavamo svoj izazov, a da ne pridajemo toliki značaj imidžu jer uvek nešto zapostavimo, nekad sebe, nekad decu, nekad partnera,a često i sve.

Dominantne žene

Sledeći primer je kad žena dominira. Imao sam više klijentkinja koje su uspešne i bile su dominantne u vezi ili braku, a imale su slabe partnere po njihovim standardima. Prezir je dominirao u tim odnosima, nekad otvoren, nekad podsvesni. Često su njihovi partneri imali problem sa alkoholom. Takođe, treba naglasiti da žene nisu imale skoro nikakvu podršku od muškarca koji je često bio odsutan od kuće (kafana, kladionica, pecanje, rad na selu, trening itd). Kod ovog slučaja je bitno da žena ne osuđuje muškarca zato što je kvalitetnija od njega, jer ga podsvesno blokira i on pokazuje mnogo manje potencijala i često beži od tako dominantne žene, dešava se da pronađe drugu koja i nema neke kvalitete, ali ga ne prezire. Kad žena prihvati da je muškarac  slabiji od nje i ne osuđuje ga, već na njega gleda kao na svog partnera, onda on može da pokaže svoj puni potencijal i bude podrška i dobar bračni saputnik uspešnoj ženi. Ovde treba obratiti pažnju na to da li je njima uopšte potreban uspešan muškarac. Možda je potreban neko ko je jednostavan, običan po njihovim standardima i koji će da ih voli, podrži, nasmeje. Jedna klijentkinja mi je kazala da je imala takve partnere, ali je raskidala jer nisu previše ambiciozni.

Muška energija u uspešnoj ženi

Druga klijentkinja je počela da obraća pažnju na muškarce koji nisu uspešni i savršeni po njenim standardima i trenutno je u vezi koja za sad ide odlično. Ključ ove priče je da ženi nije potreban uspešan muškarac da bi postigla još jedan uspeh, već neko ko će da je voli. Mnogo je važno  shvatiti da su uspešne žene često u muškoj energiji, a muškarcu je potrebna ženska energija. Oni ne beže od uspešnih žena, već od te jake muške energije kod istih. Napomenuo bih da prva vrednost uspešne žene treba da bude ljubav, a ne uspeh ili moć. Onda je svejedno da li je sa uspešnim ili sa manje uspešnim muškarcem. Često su žene same zbog ovih uverenja, jer stalno traže savršene idealne muškarce po svojim vrednostima, a ne ljubav i partnera sa kojim će graditi život. Ova priča ima i svoju drugu stranu(mušku) medalje, ali o tome drugi put.

Miloš Savović

Ako želite da saznate koja su vaša uverenja i karmički obrasci koji vas sprečavaju da dođete do punog potencijala možete zakazati konsultacije sa Milošem Savovićem  [email protected] ili preko fejsbuk stranice: www.facebook.com/savovicmilosmne.
Konsultacije i svi tretmani se rade online.

Miloš Savović je savetnik za razvoj ličnog potencijala, reiki majstor, praktičar i autor brojnih terapeutskih metoda. Osnivač Karmičkog Reikija, Majstor Tibetanskog Reikija, Master/Teacher Kundalini Reikija, bavi se Peatom (psihoenergetskom metodom), vremenskim isceljivanjem Vedskim đotišom (vedskom astrologijom), naukom o životu i vremenu. To znanje mu služi kao dopuna da uz konsultacije prepozna ograničavajuće karmičke obrasce.

Intervju sa Milošem Savovićem:

Karma nas uči da budemo bolji ljudi

Saveti Miloša Savovića:
Kako rešiti probleme?
Da li ste zapostavili sebe?
Svako je došao na ovaj svet da bi našao svoj put

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Jedan sat dnevno može promeniti ceo vaš život Bolje je…