BG online

Sajam automobila
Vesti

Priča o mladim ljudima i njihovim iskušenjima (trejler filma “Izgrednici”)

Matematički pogled na realnost

Film “IZGREDNICI” je priča o mladim ljudima i njihovim iskušenjima rađen po scenariju Đorđa Milosavljevića a u režiji Dejana Zečevića. Snimljen je u crno beloj tehnici, a na FEST-u 2018. je osvojio nagradu kritike “Dinko Tucaković” FIPRESCI Srbija i nagradu FEDEORA za najbolji film u domaćoj selekciji.
Glavne uloge tri studenta pripale su glumcima Radovanu Vujoviću, Marti Bjelici i Mladenu Sovilju, dok lik njihovog profesora tumači Svetozar Cvetković. U ostalim ulogama tu su Predrag Ejdus, Boris Isaković, Branka Šelić, Miroljub Lešo, Milena Đorđević i Miodrag Dragićević.
Izgrednici prate priču o tri studenta koji radeći na svom eksperimentu, pokušavaju da dokažu da prostorna destrukcija, pravljenje nereda, s vremenom dovodi do socijalne destrukcije, do pojave izgreda. Mlada trojka ne uviđa da im se haos koji izaziva za potrebe projekta polako uvlači i u njihove živote. Gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče sa posledicama.
-Crno-bela slika eliminiše nepotrebne detalje, nema kićenja i ulepšavanja, koncentrisan si na suštinu. Trudili smo se da kompozicijom, pa formatom 1:33, stara dobra kocka i kadriranjem istaknemo jedan geometrijski, matematički pogled na realnost kako bi publika mogla da uđe u glavu naših junaka i vidi je na isti način- rekao je reditelj Dejan Zečević.

Pogledajte trejler filma:

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Emocije su jezik i zov duše Trudnoća može biti inspiracija…