BG online

Vesti

Trejler filma “Ajvar”

Nazovite svoj problem pravim imenom

“Možda nisam gledaoce poštedela bola, ali mislim da sam im pružila onu vrstu pročišćenja posle koje izađeš iz bioskopa i manje te je strah da svoj problem nazoveš pravim imenom…”

Premijera filma “AJVAR” rediteljke Ane Marije Rossi biće održana u Beogradu, u sredu 11. decembra u čak dva bioskopa, Kombank Dvorani (sa početkom u 20:30 časova) i bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center (sa početkom u 19:30 časova).
Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Gordan Kičić, Aleksandra Janković, Branka Petrić, Paulina Manov, ostali glumci i autori filma kao i brojni gosti iz javnog života prodefilovaće crvenim tepihom u Kombank Dvorani već od 20 časova.
Film “AJVAR”, produkcijske filmske kuće „Biberche“, u režiji Ane Marije Rossi, a po scenariju koji potpisuju rediteljka i Maja Todorović, u distribuciji Taramount filma, na redovni bioskopski repertoar stiže u četvrtak 12. decembra.
Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši.
-Ajvar je melodrama, priča o ljubavi između dvoje ljudi u četrdesetim godinama koji su dugo zajedno, nemaju decu, odselili su se iz Srbije, pristojno žive u Stokholmu i nalaze se na najvećoj životnoj prekretnici do sada. Bavila sam se onim delom odnosa kada je teško, kada ne znaš kuda ćeš, kada nema lakih rešenja, i kada smo ogoljeni. Odgovor na pitanje zašto ta priča i šta mi je bila inspiracija spada u domen privatnog. Ali ono što se vidi u filmu vrlo je prepoznatljivo, lako čitljivo i gledaoce, bar sudeći po dosadašnjim reakcijama, veoma dotiče- rekla je rediteljka filma koja se u “Ajvaru” bavila svojim mukama, iz ugla njene generacije, iz perspektive sveta koji joj je blizak. -Ova moja generacija, kojom se u filmu bavim, ima štofa za nekoliko života. Zakačile su je promene država, političkog sistema, sistema vrednosti, ratovi, tranzicije, devastacije svake vrste, promenila je prebivalište, stala na noge, stigla u srednje godine i sa svim tim iskustvom suočila se sa nekim novim, tananijim a jednako ozbiljnim problemima. Našla se na klizavom terenu gde je pogubila ravnotežu, onu životnu, ljulja joj se tlo pod nogama i to je trenutak u kojem ih gledalac zatiče na početku filma. Trudila sam se da branim svoje junake i njihove živote. Nisam ih stavila u crno-belu prizmu. Nema pozitivnih i negativnih likova, kako bi se to kolokvijalno reklo. Želela sam neku drugu vrstu katarze, onu koja te stiže naknadno, pošto se već isplačeš i skineš s duše neki teret. Možda nisam gledaoce poštedela bola, ali mislim da sam im pružila onu vrstu pročišćenja posle koje izađeš iz bioskopa i manje te je strah da svoj problem nazoveš pravim imenom- kaže Ana Marija Rossi.

Pogledajte trejler filma:

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Naučite da rukujete stresom Mnogo je toga što ne znamo…
error: