BG online

Roditeljstvo

Talenti sa pet kontinenata u fudbalskom kampu Crvene Zvezde

VISOKI STANDARDI KAO IMPERATIV

Na ovogodišnjem, devetom po redu fudbalskom kampu Crvene Zvezde koji je održan sredinom jula na Jahorini, učestvovalo je 60 dečaka i 4 devojčice iz dvadesetak zemalja, sa čak 5 kontinenata. Vreme koje su proveli u treniranju i druženju proteklo je u fenomenalnoj atmosferi koju će ovi mali budući fudbaleri sigurno dugo pamtiti. Čak su i neki roditelji  iskoristili tih sedam dana da provedu odmor u hotelu Bistrica na Jahorini u kojem su bili smešteni mladi kamperi.
Koliko je talentovane dece ove godine bilo u fudbalskom kampu Crvene Zvezde govori i podatak da je umesto 10 izabrano čak 17 dečaka koji će imati priliku da idu na probu u FK Crvena Zvezda?
-Ove godine je na Jahorinu stiglo mnogo talentovane dece različitih generacija, tako da su treneri iz FK Crvena Zvezda izabrali 17 dečaka koji će boraviti i trenirati  mimimum 7 dana sa svojim vršnjacima pod budnim okom stručnog tima omladinske škole  FK Crvena Zvezda- kaže koordinator kampa Zoran Preradović. – Sva deca su na odlasku jedni drugima rekli isto: “Vidimo se iduće godine”. Malo je reći da su bili prezadovoljni ovim iskustvom i sedmodnevnim  kampom u kojem su trenirali i družili se.
 Kako su izgledali dani koje su mladi fudbaleri provodili u kampu?
-Hotel Bistrica je vrlo praktičan za organizaciju kampa, fudbalski teren je u blizini, a tu je i dosta prostora za druženje i rad. Program rada na kampu je zasnovan na najsavremenijim metodama, testiranju, učenjima fudbalskih veština, a sve to je  prilagođeno specifičnostistima pojedinih uzrasnih kategorija, kao i zahtevima i standardima FK Crvena Zvezda.
S kakvim ambicijama pripremate kamp za narednu godinu i u kom smislu ste ove godine pomerili granice koncepta fudbalskog kampa Crvene Zvezde?
-Iduće godine je 10. ljubilarni kamp, koji polako postaje brend. Cilj ovog projekta je popularizacija sporta, promocija Olimpijske planine kao turističke destinacije, ali i da što više dečaka bude u prilici da pohađa čuvenu Zvezdinu omladinsku školu, a da kamp bude baza gde će iskazati talenat i potencijal, kako bi u bliskoj budućnosti postali članovi omladinske škole FK Crvena Zvezda, a u perspektivi i prvotimci.
Sa kakvim novitetima će se deca susresti na 10. Kampu?
Tokom ovih devet godina smo svi mi rasli zajedno sa učesnicima i svake godine uvodili novine. Iduće godine će dečacima u kampu na raspolaganju biti ortoped i fizijatar; koji će pregledom ustanoviti kakvo je stanje kičme, stopale učesnika, propisati i obučiti učesnike kako da isprave te nedostatke koji nastaju nepravilnim tj. nestručnim radom na treninzima itd.  Biće tu i instruktor plivanja koji će neplivače učiti plivanju, plivače pravilnom disanju prilikom plivanja, a učesnike sa krivom kičmom kako da pravilnim plivanjem otklone te nedostatke.  Pošto smo na osmom kampu imali dečake iz čak 27 država, a imamo i roditelje koji dolaze po 5. i 6. put na Jahorini ćemo organizovati izlete za roditelje shodno njihovim interesovanjima, do Višegrada i Sarajeva.

Branka Gajić

Najbolji među najboljima- odabrani kamperi koji će ići na probu u FK Crvena Zvezda:

Prezime i ime fudbalera Grad u kojem živi
AĆIMOVIĆ MARKO Kitchener (Ontario Kanada)
ĐUDUROVIĆ KOSTA Banjaluka (Bosna i Hercegovina)
FURTULA SERGEJ Istočno Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
KOLAK FILIP Trebinje (Bosna i Hercegovina)
MAKIĆ ALEKSANDAR Johanezburg (Južnoafrička Republika)
MARINKOVIĆ STRAHINJA Leskovac (Srbija)
MARKOVIĆ PETAR Beč (Austrija)
MIĆIĆ VLADISLAV Zug (Švajcarska)
PETROVIĆ VICTOR Pariz (Francuska)
POPOVIĆ NEMANJA Srbac (Bosna i Hercegovina)
POPOVIĆ SAŠA Salon de Provence (Francuska)
SARIĆ TADEJ Trebinje (Bosna i Hercegovina)
STANIŠIĆ PERICA Brčko (Bosna i Hercegovina)
STOJANOVIĆ MIHAJLO Odžaci (Srbija)
VRSAJKOVIĆ JELISIJE Banjaluka (Bosna i Hercegovina)
VUČKOVIĆ ANDREJ Herceg Novi (Crna Gora)
VUJIČIĆ NIKOLA Beč (Austrija)
© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
EDUKACIJA INSTRUKTORA PO BALANCED BODY PROGRAMU Bilo da ste fitnes instruktor…