BG online

Lični razvoj

Tajna idealne kilaže

Oslobodite se emocionalne gladi i izgubite kilograme

Tema koja muči sve veći broj ljudi širom planete je kako smanjiti kilograme i vratiti dobar osećaj u svoj život. Da je lako imati idealnu kilažu, to ne bi bila tako velika tema. Danas imamo brojne stručnjake koji se bave pitanjem viška kilograma, nutricioniste, fitnes trenere, recepte, dijete, kuhinje, različite koncepte ishrane, nebrojeno knjiga koje su napisane o ovoj problematici. I sama sam tragala za rešenjem, jer sam, nakon dve trudnoće, došla u situaciju da se vrtim u krug. Počnem da restrikujem svoju ishranu, poverujem u jedan koncept, to traje određeno vreme i onda dođe čuvena jesen u Srbiji sa svim zavodljivim poslasticama na slavama, proslavama… Zatim uđem u neku “Luisovu” haljinu i krenem sve iz početka.

 Ishrana za telo, ali i za psihu

Nije bilo lako sa dvoje male dece i suprugom koji je poslovno često odsutan, setiti se svega što sam učila o sebi i svetu oko sebe. Ali, kako je vreme prolazilo, moja iskustva su se nizala: bez večere, bez belog brašna, bez slatkiša, pa radionica gde upoznajem pravu hranu: raw food, najširi mogući koncept sa orašastim plodovima, uljima, voćem, povrćem… To mi je donelo najbolje rezultate, kako za moje telo, tako i za moju psihu.
Međutim, kako su se obaveze povećavale, menjalo se moje psihičko stanje, a samim tim i način na koji sam se hranila.

Kako se osećam?

Važno je znati da je hrana i ono što unosimo u svoj organizam putem informacija, onog šta gledamo, šta slušamo, koje uverenje pedantno gajimo. Hrana su  misli i naravno, emocije.
Kad sam zaista usmerila pažnju na to kako se osećam, počela je promena. Malo po malo, korak po korak, osećala sam se bolje i u jednom trenutku učinilo mi se da mi je uobičajena garderoba komotna. Odlučila da stanem na vagu i prijatno sam se iznenadila. Bez velikog opterećenja, sa jednom doslednošću i svesnošću, vaga je pokazala 13 kg manje. Za sad. Jer, moja promena je u toku, donosi mi fenomenalan osećaj slobode i želju da to podelim sa drugim ljudima.

Savladavanje blokada i izazova svakodnevice

Prednost je imati znanje tehnika koje sam učila. Prednost je imati znanje o tome šta određeni nutrijenti donose našem organizmu. Ali je najveća prednost svesnost- savladati blokade i razna opterećenja svakodnevice.
Najviše mi je pomogla wingwave metoda koju najčešće primenjujem u radu s ljudima, a prvenstveno sa sobom. Rešenje postoji, a značajno pitanje je i to koliko vam je nešto zaista važno.

Milana Bošković, wingwave coach
Foto: Dario Konstantinović

Milanu Bošković možete kontaktirati mejlom: milanaboss88@gmail.com
FB link: Milana Boskovic coaching
Instagram: www.instagram.com/milanacoach8

Milana Bošković je NLP Practitioner i NLP Master, DVNLP, IN Berlin, Wingwave coach (Besser-Siegmund Institut Hamburg), praktičar kvantne harmonizacije, NLC coach (Gesellschaft für Neurolinguistisches Coaching). Završila je London School of Public Relations i međunarodno priznate edukacije kao što su “20 najefikasnijih coaching tehnika” i Imaginativne porodične konstelacije. Tokom edukacija i ličnog razvoja prošla je i programe “Heal your Life” metode Lujze Hej. Posle radionice Sirove ishrane i sama se uverila koliko ima smisla promeniti pogled na fizičko gorivo i probati uskladiti svoje emocije sa načinom ishrane. Takođe je pohađala časove Izvornog vaspitanja gde se upoznala i sa osnovama Su Jok terapije. Proučavala je kvantnu medicinu, homeopatiju, Bahove cvetne esencije i to su danas njeni nacini rešavanja zdravstvenih izazova. Pet godina je učesnik godišnje edukacije za Feng Shui životne i biznis tajne. Formalnu diplomu menadžera i dugogodišnji rad u banci zamenila je bavljenjem primenjenom psihologijom 21. veka.
Veruje da svaki čovek, ukoliko mu je to važno,  može da upravlja svojim životom na način koji je za njega ugodan.
Balansiran čovek-balansirana porodica-balansirano i bolje društvo i zajednica.

Intervju sa Milanom Bošković:

Coaching emocija

Tekstovi Milane Bošković:
Generalno spremanje života
Ne morate govoriti o svom problemu da biste ga rešili
Pobedite emocionalnu glad, osluškujte sebe i skinite kilograme
Telo zna istinu o nama

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Najviše problema sa depresijom i anksioznošću Usvojen nacionalni program za…
error: