BG online

ZDRAVLJE

Pazite na otkucaje! – Besplatne konsultacije kardiologa i preventivni pregledi

Besplatni kardiološki pregledi i konsultacije biće održani u Beogradu, u okviru nacionalne kampanje za prevenciju bolesti srca „Pazite na otkucaje“ u saradnji sa 8 lekara kardiologa u TC Ušće od 12. maja do 14. maja 2017. u periodu od 10h do 22h.
Osim preventivnih pregleda (merenje krvnog prtiska, srčane frekvencije, utvrđivanja parametara rizika kao i konsultacija sa kardiolozima), sugrađani će popunjavati anketu, na osnovu koje će se dobiti rezultati o životnim navikama, načinima prevencije i pristupu tretmanu kardiovaskularnih oboljenja.
Kardiovaskularna oboljenja su među mlađom i sredovečnom populacijom u sve većem porastu u Srbiji, a dovode se u vezu sa hiperaktivnošću simpatičkog nervnog sistema, tipičnog za današnji životni tempo. Lekari ističu značaj redovne primene terapije u lečenju, kao i načine prevencije koji podrazumevaju redovnu fizičku aktivnost, zdravu ishranu i suzbijanje stresa jer sve to utiče na srčanu frekvenciju i krvni pritisak.
Lekari kardiolozi koji su uzeli učešće u ovoj akciji dolaze iz Udruženja kardiologa Srbije, Kliničkog centra Srbije, KBC Zvezdara i KBC Bežanijska kosa.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Osnivač homeopatije je nemački doktor Samjuel Hanemen koji je pretpostavio…