BG online

ODMOR I PUTOVANJA

Do peščanih plaža i tirkiznih laguna čarter letovima

Egzotična Majorka na par sati od nas

Skrivene lagune, duge peščane plaže, borove šume, palme i savršena klima čine Španiju idealnim mestom za odmor. Majorka (Palma de Mallorca) je najveće, najlepše i najegzotičnije ostrvo Mediterana, „kraljica evropskog turizma“ i omiljeno mesto ljubitelja sunca, mora i dobrog provoda. Na istoku i jugu Španije preovladava sredozemna klima a leto je dugo, suvo i toplo sa najvećim brojem sunčanih sati u Evropi. Ovakva klima, duga obala sa velikim brojem letovališta, atraktivni gradovi, zanimljiva istorija i kultura ove zemlje, svrstali su Španiju među vodeće turističke zemlje u svetu. Prednost letovanja u Španiji je to što dan traje čak do 21.30, tako da imate utisak da mu nema kraja.

Avio paket aranžmani

Majorka (Palma de Mallorca) ima obalu dugačku 554 km. Glavni grad ostrva je Palma, sa kojom su brojna letovališta povezana autobuskim linijama. U ponudi agencije ODEON World Travel su i ovog leta avio paket aranžmani za letovanje na Majorci.
Plaja de Muro (Playa de Muro)  i Alkudija (Alcudia) su letovališta na severu Majorke, udaljena od Palme oko 60 km. Karakteriše ih raskošno zelenilo, duge peščane plaže, sportski tereni, tirkizno more i veliki broj luksuznih hotela namenjenih onima koji žele miran, porodični odmor.
Plaja de Palma / Arenal (Playa de Palma/ El Arenal), letovališta na južnoj obali Majorke,10 km jugoistočno od grada Palma i 5 km od aerodroma. Već godinama plaže u ovoj oblasti obeležene su plavom zastavicom zbog čistoće i kvaliteta vode. Mnogobrojni restorani, barovi i diskoteke, čine ova mesta privlačnim, pre svega mladima.
Nedaleko od Arenala nalazi se i Aqualand, jedan od najvećih vodenih parkova u ovom delu Evrope.
Kan Pastilja (C’an Pastilla) je najbliži međunarodnom aerodromu Son Sant Juan. Sačinjen je od malih, živopisnih ulica, koje gotovo uvek vode do luke San Antonio de la Playa. Tu su i brojni restorani, pabovi i barovi. Peščanom plažom je Can Pastilla spojena sa letovalištima Playa de Palma i Arenal.
Glavni grad Palma, nalazi se na jugu Majorke, sa velikim brojem luksuznih hotela, vila i starih, autentičnih kvartova specifičnog mediteranskog šarma. Sve je podređeno gostima za savršen odmor i dobru zabavu.
Iljetas (Illetas) je ekskluzivno letovalište, idealno odredište za sve one koji žele miran odmor u nekom od najluksuznijih hotela na ostrvu Majorka. Nalazi se oko 10 km zapadno od Palme. Kristalno čisto tirkizno more i male uvale su tipičan prizor u ovom delu ostrva.
Portasl Nus (Portal Nous) je mestašce koje se nalazi na nešto više od 10 km zapadno od Palme. Preporučuje se za romantičan odmor u opuštajućem okruženju. Poznato je po maloj marini, ali i kao stecište mnogih slavnih ličnosti.
Plamanova (Palmanova) je jedno od najpopularnijih letovališta na jugu Majorke. Duga peščana plaža, mogućnosti za bavljenje sportovima na vodi, mnoštvo ugostiteljskih objekata su samo deo ponude ovog primorskog mesta. Nalazi se 12 km jugozapadno od Palme i oko 25 km od aerodroma.
Magaluf (Magaluf) je u jugozapadnom delu Majorke, udaljen 16 km od grada Palma i oko 20 km od aerodroma. Peščana plaža je duga 1 km, a mesto obiluje prodavnicama, restoranima i diskotekama, u kojima zabava traje do duboko u noć. Neke od najvećih di-džej zvezda nastupaju tokom leta upravo u klubovima Magalufa i ovo je omiljeno letovalište mladih.
Kala Vinjas (Cala Vinas), udaljen od Magalufa oko 3 km, predstavlja mirnu uvalu, idealnu za ljubitelje lepih plaža i mirnog odmora.
Santa Ponsa (Santa Ponsa) je malo porodično letovalište, u jugozapadnom delu ostrva Majorka, udaljeno od grada Palma 18 km, a od aerodroma 35km. Karakterišu ga duga peščana plaža u živopisnom zalivu, obilje zelenila i golf tereni u okolini.
Pagera (Paguera)je popularno primorsko mesto u velikoj lepoj uvali, najzapadnije u odnosu na druga letovališta ove regije. Omiljeno je i idealno za porodični odmor.

Last minute cene za Majorku se kreću već od 695€, a kompletnu ponudu možete pogledati ovde ili kontaktirati poslovnice turističke agencije Odeon World Travel gde ćete zajedno sa ljubaznim osobljem pronaći ponudu baš skrojenu za vas.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Recepti sa Svete Gore Jeromonah Onufrije je napisao “Svetogorski kuvar”…