BG online

Sajam tehnike
Intervjui

Od ljubavnog do zatvorskog dnevnika (Žarko Laušević)

Realni život poput neverovatne filmske priče

Dodiri života, ljubavi i nade susreću se na stranicama nove knjige Žarka Lauševiča „Sve prođe pa i doživotna“ u kojoj  je ispisao svoj najličniji dnevnik, ogolio emocije, dopustio sebi da plače, da se javno kaje, bez zadrške govori o situacijama koje bi neko drugi možda prećutao, gde priča o grehu, moralu,čoveku i ogromnoj ljubavi prema supruzi Aniti. Najveći broj stranica svojih knjiga je ispisao tokom boravka u zatvoru, a po izlasku na slobodu je postojeće gradivo malo doterivao, više izbacivao nego što je dopisivao. Četvrta knjga koju sada piše Žarko Laušević biće poslednja u tom nizu i ona će pričati priču o njegovom životu u „američkom zatvoru“ odnosno ilegalnom boravku u Americi gde je čitavu deceniju proveo bez dokumenata, radio s vremena na vreme „na crno“ kao moler, a kad je sagledao da je 15$ sat koji treba da plati dadilji da bi čuvala njegovu i Anitinu ćerku, dok je njegova molerska dnevnica 13$, odlučio je da bude “samo” tata, da čuva dete, kuva ručak, slika…
-Počeo sam da pišem još kao klinac. Prvo sam pisao ljubavni dnevnik. Ni ne znam zašto. Čuvam te dnevnike i sad. Neki su smešni, a svega se stidim- kroz osmeh je rekao Žarko Laušević u intervjuu tokom gostovanja u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Iskrenost koja ide na nerve

Skromno je oduvek nosio popularnost koju je stekao svojim glumačkim bravurama.Kaže da jeste na neki način egzibicionista budući da uz egzibicionizam ide ogoljavanje sebe i sopstvenih emocija.
-To ima smisla raditi ako iza toga stoji iskrena pobuda i ako u sebi ono što otkrivate nosi neku pouku. Ja ću nastaviti da budem iskren, mada moja iskrenost teško pada mojoj  deci i bliskim ljudima, ide im na nerve taj moj nivo iskrenosti. Možda je trebalo nešto i prećutati, ali ja sam protiv toga- rekao je Laušević.

Vera u život

U knjizi „Sve prođe pa i doživotna“ Žarko je beležio skice svojih zatvorskih dana, strpljivo ih prebrojavao i opisivao sve one koji su mu iz nekog razloga bili važni. Otkrio je Žarko Laušević, glumački superstar i istovremeno zatvorenik kako sve ono što mu se dogodilo podnosi ljudski ego, gde se tad spakuju savest, sujeta, moral, pisao je i o tome kako i koliko voi svoju ženu, gde se nakon svega traži nada, kako se teši onaj ko treba da je jak i kako živi u tišini svoga sveta, a istovremeno u buci sopstvenih misli. I pita se Žarko u svojoj knjizi “Sve prođe pa i doživotna” šta je ljubav zapravo i daje odgovor ispisujući svoje najdublje emocije po papiru koji ih je nežno prigrlio…

Branka Gajić

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Svoje snove sanjam najbolje "...Umetnost skida s duše prašinu svakodnevice"…