BG online

Vesti

Očistite um i telo

Holistički detoks na Tari

Većina ljudi je u konstantnoj žurbi, osećaju se preopterećeno i umorno. Mnogi ne umeju da se opuste i odmore. Na AvanTaraDaha ritritu (Tara, Lađevac kod manastira Rača)  od 13. 06 do 16. 06 posebna pažnja se posvećuje dahu, odnosno vežbama za pravilno i svesno disanje, koje su prvi korak ka životu sa daleko manje stresa, ali i zdravijoj ishrani, opuštajućim i pročišćavajućim aktivnostima- kažu domaćini i organizatori Ana Čizmić i Goran Kojić.
Čišćenje organizma nije dovoljno efikasno ako čistimo samo naše fizičko telo. Potreban nam je sveobuhvatni pristup, koji obuhvata i mentalno-emocionalni deo našeg bića. Naše navike su u umu, a one će, ako se njima kvalitetno ne pozabavimo, zasigurno dovesti i do ponovne intoksikacije, ne samo fizičkog tela, nego i celokupnog bića- ističe Goran Kojić i podseća da kao što je važno pomoći imunom sistemu, isto tako treba pomoći i našim organima koji nas čiste da ojačaju, kako bi nas još bolje  služili, na radost našeg sveukupnog zdravlja
Koje su to prakse i metode koje nam u tome mogu efikasno pomoći? Neke od njih, za jednostavnu i svakodnevnu primenu naučiće polaznici trodnevne škole holističke detoksikacije “AvanTaraDaha” koju vodi Goran Kojić, sertifikovani trener za lični razvoj i detoks trener, a koja se održava u Lađevcu, iznad manastira Rača, u očuvanoj prirodi planinske lepotice, Tare.
Tatjana Ilić, zdravstvena radnica iz Novog Sada koja je bila na prethodnom Ritritu istakla je da ju je priroda okrepila i napunila pozitivnim emocijama, a od onog što je bilo na programu, posebno je istakla dijade (tehnika mentalnog rasterećenja) kao i druženje.
“Sve mi je prijalo, hrana, predavanja – zanimljiva i kvalitetna, šetnje – iako su mi bile naporne, jer nisam u dobroj kondiciji, rano leganje, rano ustajanje”- rekla je Nadežda Senić, jedna od učesnica, članica udruženja “Budimo zajedno”. Slično je mišljenje Ivanke Divković-Miletić, članice istog udruženja: “Utisci su pozitivni: hrana, šetnje, kontakti sa drugima, razmena misli i iskustava, sklad sa prirodom. Jedino mi je nedostajalo malo pauza između nekih akcija… ”
“Pozitivan i direktan, opušten i iskren vid komunikacije, lepe ture šetnji, dobra tematika i dobra kuhinja” Branko Jović, terapeut iz Beograda
Više informacija o predstojećim terminima ove jedinstvene škole detoxa  možete naći na blogu www.umpasrce.com ili tel. 065/22-66-402.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Najnoviji film za decu, sinhronizovan na srpski jezik, „Delfin Berni“,…