BG online

Vesti

Najbolji evropski psihoterapeuti u Beogradu

O razumu i emocijama iz stručnog ugla

Od 19. do 21. oktobra u Beogradu se održava 23. kongres Evropske asocijacije za psihoterapiju (EAP) kao i 8. kongres Saveza psihoterapeuta Srbije. Tema kongresa je “Razum i osećajnost u psihoterapiji” a oko 400 eminentnih stranih i domaćih stručnjaka sa područja psihoterapije će u trodnevnom radu predstaviti oko 140 radova, održati više predavanja, radionica, simpozijuma, promocija knjiga.
Ugledni evropski i domaći psihoterapeuti će razmatrati jedno od suštinskih pitanja psihoterapije – odnos između razuma i emocija – kognicije, afektivnog i ponašajnog, kao i sistemskog aspekta. Organizatori ovog kongresa su Evropska asocijacija za psihoterapiju koja deluje u 41 državi i Savez psihoterapeuta Srbije koji okuplja 25 društava različitih psihoterapijskih modaliteta.
Osim psihoterapeuta, očekuje se i dolazak velikog broja stručnjaka iz psihijatrije, psihologije i srodnih područja, jer EAP promoviše psihoterapiju kao samostalnu profesiju uz visoke standarde treninga psihoterapeuta što je misija i Saveza psihoterapeuta Srbije. Kongres će biti prilika da se istakne i značaj ozakonjavanja ove profesije i potrebi da psihoterapija bude uključena u zdravstveni i socijalni sistem.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Emocionalna mapa savremene ljubavi Ljubav je danas, više nego ikad,…