BG online

ZDRAVLJE

Melem za stomak

ABEXOL – prirodni preparat za stomačne tegobe

U naučnim krugovima se krajem 20. veka pojavio novi izraz “drugi mozak”. I to nakon opsežnih istraživanja i studija koje su pokazale da creva (intestinalni trakt), pored digestivnog i imuno sistema, imaju kompleksnu mrežu neurona, kao što je u mozgu. Auto put živaca kreće direktno od mozga do digestivnog sistema, a poruke teku u dva pravca.

Šta radi naš “drugi mozak”?

Mozak transformiše informacije iz creva putem nerava u osećanja i predstavlja komunikaciju između crevne flore u crevima i mozga. Želudac i creva imaju više nervnih ćelija od cele kičmene moždine. “Drugi mozak” odnosno komunikacija creva-mozak, predstavlja komunikaciju između mikroflore u crevima i mozga i odvija se kroz nervni sistem, imuni sistem i neuroendokrini sitem.
Više od 90% seratonina (hormon sreće) i 50 % dopamina (hormon zadovoljstva) u organizmu se nalazi u crevima.

Prirodni preparat bez neželjenih efekata

Stres u današnje vreme vreba iza svakog ćoška, loše utiče na organe za varenje. Kako je najveći imuno sistem smešten u stomaku, pod uticajem stresa, javljaju se i brojni gastrointestinalni problemi, probavne smetnje, grčevi u stomaku, dijareja, mučnina, gastritis, gorušica, čir na želucu, na dvanaestopalačnom crevu i sl. Pored stresa, upotreba lekova, način ishrane, alkohol i duvan narušavaju prirodnu ravnotežu želudačne i crevne flore. Nekontrolisano uzimanje lekova kao što su aspirin, antireumatici i antibiotici česti su uzroci stomačnih problema.
Lečenje ovih tegoba predstavlja pravi klinički izazov. Kubanski stručnjaci su sproveli veliki broj ispitivanja i kliničkih studija, kako bi što prirodnijim putem poboljšali kvalitet života ovih pacijenata. Tegobe sa stomakom mogu biti kratkotrajne, ali više od polovine svetske populacije ima dugoročne stomačne probleme.
Kubanski naučnici su otkrili potpuno prirodnu supstancu koja se nalazi u pčelinjem vosku, koja na stomačne probleme utiče kao “melem za stomak”. Napravili su tablete i ovaj preparat su nazvali Abexol.
Abexol obezbeđuje dovoljnu količinu sluzi u želudačnoj sluznici i tako sprečava gastritis. Posebno je dobar kod čira (ulkusa) u želucu i na dvanaestopalačnom crevu, sprečava simptome i poboljšava proces zarastanja čira i sprečavanja stvaranja ožiljaka. Nema odrasle osobe koja nikad nije osetila nelagodnosti u stomaku, osećaj nadutosti, mučninu, nagon za povraćanjem, pojačanu kiselinu, gorušicu i sl. Abexol je pokazao odlične rezultate u reševanju stomačnih problema i jednom rečju možemo ga nazvati “melemom” za stomak.

Pčelinje saće u tabletama

Abexol je potpuno prirodan preparat koji je napravljen od prečišćenog ekstrakta pčelinjeg saća. Na Kubi je več 30 godina u upotrebi i urađene su opsežne sliničke studije o njegovom pozitivnom delovanju kod svih gastrointestinalnih problema. Dokazano je da Abexol sprečava neželjene efekte izazvane infekcijom Helicobacter pylori i ublažava tegobe.
Dnevna doza Abexola je 1 tableta dnevno. Ukoliko je potrebno, bez ikakvih problema može se povećati na 2 tablete dnevno uz doručak i večeru. Olakšanje simptoma se oseća već posle 2-3 dana i Abexol se uzima do prestanka tegoba.

Medico Cubano

(PR)

Saznajte više o kubanskoj medicini: Čuda kubanske medicine

Prirodni preparat za smanjenje lošeg i podizanje dobrog holesterola

Antidepresivi-lekovi za redukciju straha, anksioznosti i stimulisanje vitalnih funkcija

By BGonline / 19/05/2022 / 0 Comments

Emocionalno zanemarivanje u detinjstvu

By BGonline / 24/04/2022 / 0 Comments

Zgrabi za ruku onog koga voliš, ne gledaj u mobilni, ne čitaj portale, kupuj fenomenalne knjige- to je sreća

By BGonline / 19/05/2022 / 0 Comments

Porodične neuroze i odnosi roditelja i dece

By BGonline / 27/04/2022 / 0 Comments

Mnoge duševne bolesti mogu da se izleče, ponekad čak i uspešnije od telesnih

By BGonline / 11/05/2022 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kada je na svom Instagram profilu napisala “Da li ima…