BG online

Intervjui

Magija kao strast- Romantični mađioničar

Iako veoma mlad, Beograđanin Strahinja Tadić (18) veoma je uspešan kao već ozbiljan mađioničar koji  je za kratko vreme postao zvezda dečijih zabava na kojima podjednako uživaju i roditelji. U svet magije je zakoračio još kao sedmogodišnji dečak kad mu je prvi trik pokazao Igor Trifunov. Tad je kupio prve knjige o magiji, počeo da uči, svakodnevno vežba i napreduje. Vremenom je postao Magic Stralle koji sa puno šarma nastupa sa svojim duhovitim programom a ujedno veoma olakšava posao kolegama jer ih snabdeva i najnovijim rekvizitima iz inostranstva.
-Postoji više grana magije a jedna od najtežih je manipulacija(nestajanje predmeta iz ruke, izvođenje trikova s manjim objektima). Bavljenje mađioničarskim poslom zahteva mnogo vežbe i neprekidnog treniranja. Neki trikovi mogu da se nauče za jedan dan, a za neke je potrebno i  nekoliko meseci- otkriva Magic Stralle. -Prvi trik koji sam naučio još kao dečak je onaj kad pred očima posmatrača iznenada nestaje maramica, a najviše sam se namučio uvežbavajući  trikovime u kojima objekti lete.

Širom sveta se održavaju kongresi mađioničara gde se okupljaju ovi zaista posebni i talentovani ljudi i razmenjuju svoja  iskustva. Od nedavno i u Beogradu  postoji i „Festival magije“ koji se održava jednom godišnje gde je i Strahinja Tadić bio jedan od učesnika. Ovaj simpatični i nasmejani mladić živi poput svojih vršnjaka, mada se iapk ne može reči da je sasvim „običan“ kada je reč o iznenađenjima koja je u stanju da priredi svojoj devojci.
-Tek ponekad se poslužim magijom u svakodnevnom životu i to samo u cilju zabave onih koji me okružuju. Trik koji sam izveo devojci ju je ostavio bez reči. Obično parče papira pretvorio sam u ružu  koja je zatim „poletela“ i na trenutak, tokom svog leta, bljesnula je i pretvorila se u pravu ružu.

Na svojim predstavama Magic Stralle najčešće izabere nekog iz publike da mu asistira, neretko neko dete „pretvori“ u zeca. Ponekad dopusti da neki deo trika prisutni otkriju, ali onda se posluži nekim svojim čarolijama i dodatno ih zbuni .
-Za mene je najveći izazov da napravim veliki šou koji će pomeriti granice magije. Iza i ispred mene su godine odricanja i svakodnevnog rada, ali je to put koji sam izabrao- kaže mladi i ambiciozni mađioničar kojeg najmlađi obožavaju i posmatraju s divljenjem, ali ga i doživljavaju kao najboljeg drugara.

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Živeti trenutak, živeti u sadašnjosti, lajtmotiv je svakog novog dana…