fbpx

BG online

Lični razvoj

Ljubavna idila sa narcisom ima ograničen rok trajanja

Biti sa “narcisom” ili narcističkom strukturom ličnosti u bilo kakvom odnosu je veoma teško i ponekad ostavlja trajne posledice. Iako je na početku veze sve nekako lako, on je uvek tu za tebe i pored tebe. Čini ti se da si njegov ceo svet. Da si mu najvažnija na svetu. Razmišljaš o tome da li ti ga zaslužuješ.

Jovana Stanisavljević

Ubica samopouzdanja

Ali, na žalost idila sa narcisom ne traje doveka. Kada shvati da ti je najvažniji i jedini, da ti je već “odstranio” pola prijatelja i udaljio te od mnogih članova porodice, da samo njemu veruješ, da si pored njega “sigurna”, onda kreću problemi. Na početku te narcis uzdiže, da bi kada je siguran u tvoju pripadnost, koristio sve moguće metode da ti ubije samopouzdanje.

U vrtlogu sopstvenog ludila

Iako si lepa, postaćeš odjednom ružna. Iako si do sada bila pametna, postaješ užasno glupa i dosadna. Iako možda imaš koji kilogram viška ili voliš da jedeš, postaješ jako debela. I da, odjedanput ti ništa ne znaš. Narcis će uraditi sve da te “sroza” i to mu je duševna hrana. A on je naravno najbolji, najpametniji, on sve zna. Njegov svaki korak je proračunat i isplaniran. Stvara ti konfuziju, strah i sumnju u sebe dok se vrtiš u začaranom krugu sopstvenog ludila. I to traje sve dok se ne desi neki okidač ili triger koji te izmesti iz situacije i natera te da se menjaš i boriš.

Oslobađanje od narcisa

Da bi se oslobodila narcisa potrebno je da prvo doneseš odluku! Da imaš jaku želju i volju! Da potražiš pomoć. Porodice, prijatelja, stručnog lica. I ono što je jako važno narcis te ne čuje! On samo čuje i vidi sebe! Najvažnije je da poradiš na svom samopouzdanju jer posle narcisa ostaje velika nesigurnost.

Život je jedan, jedna si ti

Misli na sebe! Voli sebe! Imaš samo jedan život!
Svi mi grešimo, ali je važno kako transformišemo naše greške. Pretvori svoje greške u nove prilike!
Nisi sama! Svako je u životu imao nekakav susret ili odnos sa narcisom. Ti si vlasnik svog života i ne daj da te vodi strah, nego ljubav! Bori se za sebe. Ti to možeš i znaj da nisi sama. I coaching može biti dobar izbor. Moj online program „Samopouzdanje“ počinje 15.03.

Jovana Stanisavljević, NLP coach i trener za lični razvoj
Foto: Aleksandar Vuković

Loša iskustva su nam važne lekcije, a ne kraj života

 

SHOP

Bračna prevara

By / 01/01/2023 / 0 Comments

Ljubavna idila sa narcisom ima ograničen rok trajanja

By / 13/01/2023 / 0 Comments

Zašto srce često greši u ljubavi?

By / 13/01/2023 / 0 Comments

Detoks tela, uma i emocija

By / 10/01/2023 / 0 Comments

Šta navodi ljude da se osiguraju novcem, imovinom, prijateljskim vezama, bračnim ugovorima, vezuju decu za sebe?

By / 01/01/2023 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Aerodrom Nikola Tesla Beograd je u 2022. godini opslužio 5.610.000…