fbpx

BG online

Estetika

Koža voli vitamine

SUNČANJE PO RECEPTU NAŠIH BAKA

Ulje za sunčanje pored toga što je napravljeno isključivo od prirodnih sastojaka veoma lako se priprema i koži daje prelepu preplanulu boju, a pri tom je hrani i neguje

Bez ikakve sumnje, svesni smo da je sunčanje mnogo  štetnije nego prethodnih godina, i da posebno treba da se čuvamo u perodu od  12h  do 17h. Slušajući brojna upozorenja o sve štetnijem uticaju sunca na našu kožu zaboravili smo na pametno sunčanje i počeli smo iz straha da izbegavamo sunčeve zrake i fanatično se mackamo komercijalnim losionima koji su prepuni toksičnih supstanci sa nepotrebno visokim faktorima koji blokiraju apsorpciju D vitamina.
U vreme kada su veoma popularne anti age kreme i raznorazni tretmani zanemarili smo činjenicu na naša koža najviše voli prirodne sastojke. Korišćenjem ulja za sunčanje pripremljenog  po receptu naših baka možete dobiti čokoladnu boju kože, a da pri tom budete sigurni da ste je nahranili najkvalitetnijim sastojcima.

Ulje za preplanuli ten

Ovo ulje treba koristiti nakon što je koža već neko vreme bila izložena sunčevim zracima i postepeno tamnila jer u sebi nema supstanci koje bi predstavljale zaštitni faktor .

Priprema:
U staklenu bočicu šireg otvora staviti nekoliko izrendanih šargarepa, naseckanih zelenih oraha, lavandinih cvetova. Sve ovo čini oko 60 – 70% smese. Do vrha sipati ekstra devičansko maslinovo ulje. Potrebno je da ovako pripremljeno ulje odstoji na suncu ili nekom toplom mestu u staklenoj tamnoj bočici 15 dana,

Katarina Veljović

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

3 komentara

komentar

 1. nenad

  14/07/2015 at 08:52

  To sa suncanjem je pocelo da bude kontraverzno. Sa jedne strane se popularise, a sa druge u toku je kampanja u vezi melanoma gde se stalno potencira da se smanji izlaganje na suncu. Ja sam bio opusten sve dok jedna moja bliska osoba nije dobila promene na mladezima i morala da ih vadi. Vise ne idem na more nego na planine.

 2. Sasa

  14/07/2015 at 09:26

  Sve sto je napravljeno na bazi bilja i ulja a nalazi se u prirodi je zdravo tako i kreme i ulja, sto manje hemije zdraviji smo.Majka priroda.

 3. Mikica

  14/07/2015 at 16:57

  Na zalost, preterano izlaganje suncu nije zdravo. Resenje je umerenost u svemu pa i u suncanju. Dakle, samo umereno, rano ujutor i kasno poslepodne. Sve drugacije stvara znacajno vecu sansu za maligna oboljenja koze. To je cinjenica koju niko ne moze da ospori.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Najnoviji film za decu, sinhronizovan na srpski jezik, „Delfin Berni“,…
error: