BG online

Intervjui

Život u ritmu planeta (Jovana Lučić Gajić)

DOBAR ASTROLOG SE BAVI SVOJIM KLIJENTOM

Noć sa astrologom” bila je radijska emisija u kojoj ju je javnost upoznala. Bilo je to pre više od dve decenije, u vreme kad astrologija nije bila toliko popularna kao danas. Jedna je od prvih koja je na radiju radila analize horoskopa, ali i edukativne emisije na ovu temu.
Jovana Lučić Gajić (41) već dvadeset i pet godina živi astrologiju i važi za jednog od najpoštovanijih astrologa na ovim prostorima. Nekada se bavila novinarstvom, ali dok su joj u Radio Beogradu ispravljali beogradski akcenat ona je maštala o tome da jednog dana postane izuzetan astrolog. U tome je i uspela, a već osamnaest godina Jovana ima i svoju školu astrologije u kojoj su svoja znanja i veštine stekle brojne njene kolege.JovanaLucicGajicIntervju
Ono što i danas Jovana Lučić Gajić ističe je da nema kraja učenju u astrologiji. S osmehom se seća svojih početaka, izuzetnih učitelja i knjiga do kojih je teško dolazila, ali i učenja bez interneta…
Za svog prvog učitelja kaže da joj je delovao kao čarobnjak. Jovana se bavi i astro psihologijom, astro medicinom, član je udruženja AFAN koje se bavi pravima astrologa i ISAP-a, udruženja koje se bavi astrološkom edukacijom.
-Tokom poslednjih deset godina astrologija se popularizovala, ali smo dobili i mnogo onih koji površno poznaju astrologiju, pa samim tim i privid da je ona ono što nije. Klijenti više i ne znaju šta mogu da očekuju, neki čak misle da je neko tu vidovit- kaže Jovana.- Poznavaoci planeta, njihovog kretanja i tumačenja mogu mnogo toga da vide. Astrolozi su kao laboranti koji čitaju nalaze. Tako mi čitamo natalnu kartu.
Mnogo je tehnika koje u svom radu koristi Jovana Lučić Gajić, a jedna od njih je i horarna astrologija koja daje tačni odgovor na jedno konkretno pitanje.
-Astrologija nije nepogrešiva, a astrolog nije bog- dodaje Jovana.- Greške se javljaju ako nemamo pravo vreme rođenja. Ali i kod onog ko ne zna svoj tačan sat rođenja, na osnovu desetak pitanja može astrolog da ga otkrije i odredi.
Astrolog nije vidovnjak i ne treba da ima intuiciju, kaže Jovana, a dobrog od lošeg astrologa razdvaja to sa koliko posvećenosti pristupa klijentu. I nikako mu ne treba pričati po dolasku o sebi, već ga pustiti da vas sam opiše. Jovana Lučić Gajić kaže da ozbiljan astrolog neće klijenta primiti u kafiću, stanu, već u prostorijama koje koristi isključivo za rad.
-Srela sam mnogo fenomenalnih astrologa koji su loši ljudi, ali ih to ne čini lošim u svom poslu. Loš astrolog je onaj koji se time površno bavi. Svaka greška je oprostiva, osim kad astrolozi preporučuju amajlije, da se pije neka voda, rizikuje život klijenta pogrešnim medicinskim smernicama ili odlazi kod vidovnjaka. Dobar astrolog se vama bavi! Moj posao je da kažem klijentu ko je on, u kakvoj je poziciji, čime se bavi, koliko dece ima… Astrolog bi trebalo da zna koje ste visine, kakav je prostor u kojem živite, da li imate decu, brakove… Mora sve to da vidi kao što ginekolog vidi na ultrazvuku cistu na jajniku. Čak se u natalnoj karti jasno vidi dužina svačijeg života. Sve je unapred zapisano i predodređeno. Mi ne možemo da utičemo ni na šta, već se samo pomeramo i utičemo na našu reakciju na neki događaj. Možemo manje da se ljutimo ili da više uživamo u nečemu.
Jovana se s osmehom seća svoje klijentkinje od 47 godina koja je dolazila na konsultacije s vremena na vreme, ali su njena pitanja isključivo bila usmerena na posao.
-Od ljubavi, braka, dece je, kako je govorila odavno digla ruke i bila sigurna da nema sreće na tom polju, da je “završila sa brakom i decom” , a ja sam joj često ponavljala da će pronaći ljubav kad odustane od svega. Posle dve godine je došla kod mene “luda od ljubavi” i rekla mi da ne može da veruje šta se dešava. Mlade devojke su radoznale, pa tako one od dvadesetak godina kad im kažem da će se udati u 34 hvataju se za glavu. Sve žele preko reda. Klijenti su generalno nestrpljivi, mada me oko posla i zdravlja uvek poslušaju.JovanaLucicGajicIntervju1
Šta je to u ljudima što ih čini toliko radoznalim bićima, tera da znaju šta će biti sutra? Jovana kaže da oni generalno ne vole neizvesnost, da im je preko glave iznenađenja i svega nepredvidivog na ovim prostorima tokom poslednjih 25 godina.
-Neki se plaše da me zovu iz straha da će čuti nešto loše. Ali, sebe tako u stvari poštede stresa u iščekivanju koje može da traje godinama. Kad dolazi dug loš period potrebno je naoružati se strpljenjem, voditi mirniji život i funkcionisati sa odbrambenim stavom, bez odluka koje neće biti dobre po nas.
Jovana potvrđuje da je istina da astrolozi ne vole da gledaju u svoju natalnu kartu i da najčešće pitaju svoje kolege za savet.
-Jako smo subjektivni kad gledamo sebi. I najbolji astrolog konsultuje kolege kad ga interesuje nešto privatno. Ja se često obratim za savet kolegi Predragu Petkoviću. U Srbiji žive najbolji i najluđi astrolozi. Jedna planeta i njena pozicija može da znači svašta.
S osmehom se seća zabave na kojoj je bila sa svojih desetak kolega koji su joj predvideli da će se udati nakon deset dana zabavljanja i tačno joj opisali kako će njen izabranik izgledati. Danas je ona mama jednog nasmejanog tinejdžera. Ono što Jovana ističe klijentima je da je važno saslušati je, ne i poslušati. Dozvoljava im da je snimaju diktafonom. Za horoskope koje možemo pročitati u časopisima ona kaže da spadaju u informativno- zabavnu astrologiju. Astro dijeta je za nju i njene klijente poseban izazov. Svakom pojedinačno pravi program ishrane uz pomoć kojeg su neki klijenti izhgubili i do 20 kg za mesec dana.
-Imali su pet obroka dnevno i nisu bili gladni- kaže Jovana.- U toj dijeti veoma je važno pojesti svaki obrok tačno u određeno vreme koje se vrlo precizno izračunava. Cilj ovog programa je da se telo vrati u balans, da bioritam bude u normali, uskladi se i izbalansira organizam. Astrolog može biti stabilizator i vratiti čoveka u biološku normalu. Po dr Jonasovoj teroriji astroloskog planiranja začeća u saradnji sa lekarima precizno se može izračunati najbolji termin za vantelesnu oplodnju i mnogo beba je do sad rođeno zahvaljujući tome.

Branka Gajić
Foto: Sanja Rajković

mail: [email protected]
Kontakt  +381 61 1950953
http://www.jovanalg-astrology.com/

Jovana Lučić Gajić je član ISAR-a (međunarodne astrološke asocijacije za profesionalne astrologe). Rođena je u Beogradu 1974.godine. Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju “Noć sa astrologom” na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu “Đuro Salaj”, a od 2008. predaje u svojoj školi astrologije “JovanaL27”. Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na televizijama u regionu. Sa klijentima radi uživo ili putem skype-a.

Saveti i intervjui Jovane Lučić Gajić:
Astrološki priručnik za zaljubljene
Škola astrologije Jovane Lučić Gajić
Astrološki priručnik za ljubav Jovane Lučić Gajić
Astro vodič za dvadesete, tridesete, čestrdesete, pedesete….
Karmička misija i emocionalno pročišćenje

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

2 komentara

komentar

 1. Aleksandra

  24/04/2017 at 20:20

  Poštovana Jovana,
  Pročitala sam ovaj Vaš članak i veoma me je zaintetesovalo Vaše znanje o asrologiji.Preyraživala sam kome bi ukazala poverenje za izraduni tumačenje natalne karte.Svojevremene sam je uradila i devojka koja mi je tumačila tačno mi je dosta toga rekla.Nažalost izgubile smo kontakt.Ja već duže vreme tragam za astrologom sa kojim bi nastavila saradnju, jer sam poslednje kosultacije imala pre 15 godina.Molim Vas da mi se javite ukoliko postoji mogućost kontakta.
  Srdačan pozdrav

 2. Jovana Lucic Gajic

  26/04/2017 at 12:44

  Postovana Aleksandra,
  imate na websiteu broj telefona, a mozete se obratiti i kolegama iz BGOnline.
  Srdacan pozdrav,
  Jovana

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
TRANSFORMACIJA “UŽIVO” NA SAJMU KOZMETIKE Tradicionalni Sajam kozmetike i nege…