BG online

Intervjui

Dobrim ljudima dešavaju se dobre stvari

Stiže nova godina, a ja kao i svake, podetinjim, setim se svih nestašluka, petardi, radosti dok smo kitili jelku i podetinjim. Jedne godine sam sa drugarima skupljao badnjak po park šumi Kraljevica u Zaječaru i prodavao ga u centru grada, ne bi li skupio novac za petarde i proslavu srpske nove godine koju sam organizovao sa prijateljima.
Nikada me nije bilo sramota da pošteno zaradim novac. Kao klinac sam obožavao da gledam filmove. I danas sam ozbiljan filmofil. Radio sam kod komšije u video klubu samo da bih mogao da gledam besplatno filmove i da bih mogao da imam sopstveni džeparac.braleZeks1
Moj sin Andreja je povukao na mene. Svakog dana ima neki “biznis plan” koji mu padne na pamet,uglavnom posle nekog našeg zajedničkog putovanja. Posle našeg letovanja je video da u Grčkoj štap za selfi košta 2-3 evra, a da je kod nas na zemunskom keju 1000 din. Predložio je da investiramo u kupivinu tih štapova, koje bismo u Beogradu prodavali po nižoj ceni od svih i tako zaradili mnogo novca.
Provalio je da Deda Mraz ne postoji i da je sve ove godine poklone dobijao od roditelja. Teško mu je palo kada je to shvatio, ali sad ne želi da svojoj sestri sruši iluziju o Deda Mrazu. Uglavnom imaju skromne želje. Nešto što bi svakako dobili od nas. Nisu neki materijalisti, pogotovo Lenka. Zajedno pišu pisma svake godine po tradiciji. (“Dragi Deda Mraze,moja sestra Lenka i ja smo bili dobri, slušali smo roditelje i bili dobri u školi. Voleli bismo kada bi nam uslišio želje…”).

To mi je bas simpatično. Ja to nisam radio kao klinac. A i bili su neki razni sidikati koji su nam davali paketiće za novu godinu. Naravno, u skladu sa socijalstičkim principima. Skromno, da ima za sve Titove pionire 🙂 .
Bilo kako bilo, svake godine imam iste želje za sebe i svoje najbliže. Nek nam Bog da zdravlja, sreće i pameti da živimo u miru sa svima. Ja iskreno jedino to i želim. Da svi budemo bolji ljudi, da volimo i budemo voljeni. Samo je ljubav jedini recept za sreću.braleZeks
Dragi prijatelji,
zaboravite sve ružne stvari i ostavite ih iza sebe. Glavu gore, koračajte sigurno u 2016.godini. Budite dobri ljudi, jer se dobrim ljudima dešavaju uvek dobre stvari!
Srećna vam nova 2016.god.

Željko Vasić

Foto: Sanja Rajković
Mesto snimanja: SOFA24.rs

Tekstovi Željka Vasića:
Last minute odmor
U ogledalu su odgovori na sva pitanja
Život na facebook-u i ostale misterije univerzuma
Idemo dalje
Tri žene su mi promenile život
Pisanje kao psihoterapija
Suština života
Kako pronaći ženu svog života?
Put kojim se ređe ide

FB Željko Vasić

Željko Vasić je kantautor, pevač, muzički producent, tata, porodičan i vredan čovek, sanjar, muzičar koji iznad svega ceni kvalitetnu muziku i dobre ljude.

© BGonline All rights reserved

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Uspešni profesionalci koji su od sopstvenog bloga napravili online magazin…
error: