BG online

ZDRAVLJE

Kako početi dijetu? (nutricionista Ana Lipowatz)

UŽIVAJTE U MENJANJU SEBE, A NE U PRIHVATANJU SVOJIH NESAVRŠENOSTI

dijetaAnaLipowatz1„Sve je u nama i počinje upravo od nas. Prvi korak je da ne prihvatamo sebe onakve kakvi jesmo, već da se trudimo da menjamo stvari koje se mogu promeniti. FETT-FREI je veliko otkriće za mene. Ono što mi je tokom prvih 20 dana programa bilo najteže je susret sa sobom. Imala sam loše navike, pregladnjivanje, pa prejedanje… Program me je naterao da to uskladim, a Ana je tu odigrala ključnu ulogu kao pravi profesionalac i veliki stručnjak i poznavalac metaboličkih procesa organizma. Ona je pomogla da pobedim samu sebe! NEMA GLADI!!!
Program Fett frei je bio izazov za mene – treba ga probati, i tada možete izgubiti kilograma koliko želite. Na ovom programu sam tri i po meseca i do danas sam oslabila 7 kg. Nije bilo mučenja iako paradoksalno zvuči- jedeš sve a mršaviš. Osećas se super. E to je prava definicija FETT-FREI-a. Ono što je najvažnije je da se ne sme stati ni odustati!
,, Vreme i strpljenje” – kako Ana voli da kaže. Bez toga nema uspeha!
Naucila sam i da:
1. pravim predivan, preukusan hleb koji me drži sitom dugo
2. uživam u caši vina kao nikad do sad, u kockici čokolade posle ručka
3. da uživam u domaćim, zdravim potaž čorbana koje se spremaju za 10 minuta
4. NAJVAŽNIJE je da uživam u menjanju sebe, a ne u prihvatanju svojih nesavršenosti!!!
Rezultati osciliraju. Nekad se slabi više, nekad manje, ali bitno je da se slabi i da Ana nesebično pomaže u tome!
Izazov je pobediti sebe, izdržati, biti umeren, napraviti način života takav da više nikad nećeš biti debeo, a to je upravo FEET FREI. Ne dvoumite se zbog cene programa, vredi svake pare, nezgoda je što onda morate kupiti novu, manju garderobu . Pri kraju sam programa, ali sam tek sad na početku uživanja u sebi lepšoj i lakšoj… Hvala Ana!”

Ovo je samo jedno od pisama upućenih na adresu nutricioniste Ane Lipowatz i programa ishrane Fett Frei. Ana živi na relaciji Beč-Beograd i susreće se sa svojim klijentima na različitim adresama, ali i putem interneta. Poput njihovog najboljeg prijatelja, ona predstavlja svakom klijentu veliku podršku na putu lične promene, pre svega kada je reč o gubljenju suvišnih kilograma. Ana Lipowatz je tu da ih podrži, ohrabri, motiviše i “oprosti” im kad prekrše jelovnik.dijetaAnaLipowatz2
-Svako može da smrša i sa tim se može početi odmah. Ne treba čekati narednu nedelju, sledeći ponedeljak i slediti sopstvene izgovore. Sve je mnogo lakše kada shvatite da promena načina ishrane ne podrazumeva mučenje i odricanje, a to je suština mog programa Fett frei- kaže nutricionista Ana Lipowatz.
Ono što je zajedničko svima onima koji se obraćaju ovom uglednom stučnjaku je želja da oslabe. Ali, putevi koji vode do tog cilja su različiti. Za početak treba promeniti ono što je tu osobu dovelo do gojaznosti, pre svega stil života i navike u ishrani. Često je jedan od izgovora za odlaganje „novog početka“ nedostatak vremena za pripremanje hrane.
-Tokom prvih nedelju dana je potrebno potrudilti se i adaptirati na obaveze oko kuvanja, merenja namirnica, ali moje klijente to na neki način i raduje jer konačno mogu da ocene i vide kolika je ta porcija koja je prava mera za njih. Nekad je ona i veća nego što su mislili. Neki od njih čak jedu i količninski više nego pre, a mršave.
Program ishrane Fett frei čine raznovrsne namirnice, a ono što raduje sve sledbenike ovog stila ishrane je i prisustvo ugljenih hidrata, hleba, testenine, krompira.
– Italijani koji jedu špagete nisu gojazni, baš kao i Kinezi koji dosta jedu pirinač. Nije problem u kompleksnim ugljenim hidratima, niko se od njh ne goji, već u velikim količinama svega što se pojede tokom dana- napominje Ana. – Čak se i salata ne može i ne treba jesti u neograničenim količinama. Jednostavno, nema potrebe za tim i prejedanjem. Stomak je jedan i želudac je veličine pesnice, a porcija ne treba biti veća od veličine jedne do dve pesnice. Obrok treba da bude izbalansiran, sa ugljenim hidratima, salatom, komadom mesa…dijetaAnaLipowatz
U pismu s početka ove priče Anina klijentkinja kaže da tri meseca nakon promene načina ishrane najviše uživa u menjanju sebe, a ne u prihvatanju sopstvene nesavršenosti, što je do nedavno činila.
-Pred svakim čovekom je izbor šta će od te dve stvari da podrži. Ima onih koji kažu „šta me briga“, s izgoovorima da su takvi kakvi jesu i da ne mogu da budu drugačiji. Ali, kad ostane sam sa sobom, niko ne može biti zadovoljan time što ima višak kilograma. Važno je znati da svako može da smrša. Preduslovi za to su da pravilno postavi sebi prioritete, da bude sebi na prvom mestu, jer ako je čovek zadovoljan sobom, sve oko njega funkcioniše kako treba. Treba da radi sve ono što ga ispunjava, daje mu snagu i energiju. I okruženje je veoma važno. Ako neko ima želju da se menja pored ukućana koji su gurmani, teško će sprovesti novi stil ishrane. Treba sebi postaviti i realne ciljeve, biti svesan da se kilogrami gube postepeno, jedan po jedan i da ne može sve da se desi „sad i odmah“. Nerealni ciljevi lako obeshrabre svakog. Treba se opustiti i uživati u promeni.

www.fett-frei.at

Ana Lipowatz, diplomirani farmaceut i magistar nutricionizma, tvorac FETT FREI programa koji se zasniva na mišljenju da nije važno koliko kilograma pokazuje vaša vaga, već kakvog su kvaliteta vaši kilogrami. To u praksi znači da muškarac visok 185cm, težak 100kg nije debeo ako je to pre svega mišićna masa, a da pri tom žena, koja ima “normalnu” težinu može da izgleda debelo ako ima malo mišićne mase, a mnogo masnog tkiva, ili naravno savršeno, ako je obrnuto. Ana Lipowatz radi sa klijentima u Beogradu i Beču, ali i putem skype-a.

Program Fett-frei Ane Lipowatz!
Za samo 60 dana je moguće ostvariti ovaj san: smršati bez gladovanja uz hranu koju volite!

fett-frei

Arhiva tekstova Ane Lipowatz:
Pravilna ishrana za srećne misli i lepa osećanja
Trendovi u ishrani
Zašto jedemo i kad nismo gladni?
Sačuvajte emocije, izgubite kilograme
Pogled u tanjir muškarca i žene
Kako se hraniti tokom leta?
Ne turirajte organizam čestim obrocima
Kako reći NE hrani od koje se gojimo?
Stop dijetama- oslobodite se viška kilograma zauvek bez suplemenata, iluzija i prodavaca magle
Uz FF ishranu oslobodićete se viška kilograma
Emocije, ishrana i problem s kilogramima
Budite pažljivi sa mesom
Mršavljenje uz podršku nutricioniste
Insulinska rezistencija, dijagnoza savremenog čoveka
Postoji li „superhrana“?
Umeće uživanja je mentalni proces
Šta vas vodi prema hrani?
Topljenje kilograma uz Fett frei
Vratite se dobrim navikama, mršavite s osmehom
Zlatna pravila pravilne ishrane
Kako izgubiti kilograme i zadržati vitku liniju?
Musli s jogurtom
Zašto je teško izgubiti kilograme?
Šta nam se dešava kad držimo dijetu?
Namirnice koje utiču na lučenje insulina
Nutricionista ličnim primerom motiviše klijente
Zašto ne treba mešati proteine i ugljene hidrate?
Tajne pravilne ishrane
Pametno i kvalitetno mršavljenje
Opsednutost zdravom ishranom
Hrana ne sme da bude „terapija“
Efikasno mršavljenje
5 saveta koji će vam pomoći u mršavljenju
Mršavljenje preko interneta
Dan bez štrudle je kao nebo bez zvezda
Prirodna higijena
Šta je pravilna ishrana?
Vitki a siti
Šta nam telo kaže?
Ne plašite se ugljenih hidrata

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
ONE TO RADE ČEŠĆE NEGO ŠTO MISLITE Za BGonline piše…