BG online

News

Deca pevaju rokenrol

„Wartburg Limuzina“ u novom ruhu

Dečiji hor Čuperak i Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap započeli su u Kikindi snimanje nove verzije pesme „Wartburg Limuzina“.
-Oduševio sam se kada sam dobio demo verziju pesme sa probe hora. Mislim da je prvi deo snimanja prošao odlično. Vidi se da je deci zabavno, što je veoma važno. Ovo je prava obrada jer smo pažljivo radili na novim aranžmanima, melodijama, pa čak i tekstu, a uz to – deca su veoma uživala. Prvi put radim sa decom i drago mi je što se klinci bave i ovom vrstom muzike. I stvarno, koliko ima vrtića u Srbiji koji imaju svoj muzički studio kao Plavi čuperak u Kikindi? Baš sam uživao- izjavio je Vladimir Radusinović Radule, jedan od autora pesme „Wartburg Limuzina“.
-Na žalost, živimo u vremenu kada im mediji nude nešto sasvim drugo i kada je ponuda oskudna i jednostrana.Mislim da je ovakav način rada veliko muzičko bogastvo za decu i nadam se da ćemo ovim projektom i ovakvim saradnjama deci raširiti svest i otvoriti nove vidike- kaže Svetlana Milić, koja vodi Dečiji hor Čuperak.
„Wartburg Limuzina“, koja će biti završena u naredne dve nedelje, druga je u nizu numera koje će naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima.
Prethodno je snimljena pesma „Neukusu treba reći NE“ sa Dušanom Kojićem Kojom (Disciplin A Kitschme) za koju je urađen i spot:

Tokom projekta „Deca pevaju rokenrol“, deca iz hora Čuperak će kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvovati u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, biće zanimljivo i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatramo, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.
Autori projekta „Deca pevaju rokenrol“ su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI, manifestacije koju organizuje Kulturni centar Pančeva). Projekat su ovoj (drugoj) fazi podržali Ministarstvo kulture i informasanja Republike Srbije, Kulturni centar Pančeva, Hor Čuperak i Digimedia PR.

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
KONCERT DŽONIJA RANKOVIĆA I "THE CHURLIANS" I ROK LEGENDE Najmlađi…