BG online

Lični razvoj

Budite sebi inspiracija u 2019.

Seminar „Sreća je u nama“ sa Draganom Jovanović 15. decembra u Kupinovu

“Ako sami sebe ne inspirišemo, ko će? Svako pozitivno verovanje stvara očekivanje koje se ostvaruje! To je najvrednije što nam svaka Nova godina pruža – motivaciju, inspiraciju, snagu da verujemo u budućnost i u ostvarenje svojih želja.  Krenite pozitivno u 2019., jer to niko ne može uraditi umesto vas!” poručuje Dragana Jovanović koja će 15. decembra održati svoj prednovogodišnji seminar “Sreća je u nama” u Kupinovu, nedaleko od Beograda. Ovaj seminar je svojevrsni lični putokaz za srećnu i uspešnu Novu 2019., na kome će svi koji se odluče da provedu ovu decembarsku subotu sa Draganom Jovanović imati priliku za intenzivan rad na dve osnovne teme seminara „Sreća je u nama“ –  kako da prepoznate želju svoje duše i kako da živite svaki dan puni energije i motivacije da biste imali snage da ostvarujete ono što vam je važno.

Zašto ste napustili svoje snove?

„Da li vam se dešavalo da ste završili fakultet, da ste dobili super posao, da ste našli partnera koji je po meri svih, da ste sve to iskreno želeli, a kada se ostvarilo – niste bili srećni? Da je sve to spolja izgledalo kao veliki uspeh, a da ste se vi osećali kao da ste nešto odradili? Ja sam se tako osećala kada sam diplomirala pravo. Moj tata se više obradovao diplomi od mene! Često živimo tuđe želje ili nemamo snage da svoje želje ostvarimo do kraja.  Život je dosadan kada nemamo razloga da “gorimo” za nekom idejom, projektom, željom! Želja je božiji dar koji nas motiviše da se ujutru dignemo iz kreveta, da radimo punom snagom, da istrajemo i kada je teško. Međutim, često u našem multitasking životu prestajemo da želimo i pitamo se da li snovi uopšte postoje. Niko nam ne uskraćuje mogućnost da živimo svoje snove. Mi smo ti koji se odvajaju od njih jer prestajemo da verujemo u sebe i pristajemo da budemo manji od onoga što su naše stvarne mogućnosti“, kaže za bg online Dragana Jovanović, čija prva knjiga i jedan od najprodavanijih self-help bestsellera u Srbiji i nosi naziv „Sreća je u nama“. To je  ujedno i jedan od glavnih životnih lajtmotiva ove joga instruktorke i renomiranog trenera za lični razvoj.

Srećni izbori

Ključ ostvarenja onoga što svi želimo i zaslužujemo  je da budemo potpuno svesni i prisutni u svakodnevnom životu znajući da svako ponašanje, svako osećanje, misao i verovanje stvara realnost. Zato nas i predstojeći seminar „Sreća je u nama“ uči tehnikama koje nas podržavaju u tome da ostanemo svesni svakog izbora i da biramo želje sa ciljem da budemo srećni.
“Pre nego što zažmurite i poželite želju za 2019.  uzmite papir i olovku i ispišite šta vam je život u 2018. doneo. Često zaboravimo da podvučemo crtu  pre nego što zakoračimo u novo! Kapital koji stičemo sa svakom godinom  je iskustvo koje procenjujemo  ne samo kroz dobitke i gubitke, koliko kroz odgovore na pitanja: da li smatram da sam postala bolji čovek;  da li sam svojim ponašenjem uticala da dobijem ili izgubim nešto što mi je važno; da li sam otkrila da u sebi imam snagu i veštine koje nisam  znala da postoje; koliko životne energije sam potrošila da dobijem ono što sam želela i da li se dobro osećam sa cenom koju sam platila…. Cilj je da iz iskustva koje smo prošli naučimo lekciju da je ne bismo ponovili.   Na kraju, život merimo tragom koji ostavljamo za sobom,  koji  traje i kada mnoge stare i nove godine prođu“, zaključuje Dragana Jovanović koja nas u susret svom seminaru „Sreća je u nama“ navodi pet mudrosti koje smatra ključnim za odravanje nivoa pozitivne životne energije:
1. Smeh je način da podignemo ličnu vibraciju i da zračimo pozitivno na ljude oko sebe. Možemo ga uvesti kao reakciju na svakodnevicu. Smeh je najbolji anti aging tretman, antidepresiv, antistres i najbolja zaštita od energetskih vampira, zabrinutih negativaca i foliranata. Oni smeh jednostavno ne mogu da podnesu. Zato, smejte se grohotom i pročistite prostor oko sebe!
2. Zahvalnost nas vraća suštini života i vraća nam pažnju na dobre stvari koje imamo. Mnoge stvari kojima smo okruženi podrazumevamo i svoju pažnju usmeravamo na ono što nemamo. Zapišite stvari za koje ste zahvalni. Možda će spisak u prvom trenutku biti kratak ali kako nastavite da razmišljate- tu je toliko toga! Kada biste dobili sve ono za čim čeznete a izgubili samo neke stvari sa liste koju ste sastavili – verovatno ne biste bili srećni.
3. Reciprocitet je osnova svih odnosa i počinje od nas. Kada mislite da ne dobijate nešto što želite od drugih – počnite vi da dajete! U dobu u kome su vrednosti poljuljane a individualizam preterano izražen, niko nas ne uči da dajemo samo zato da bismo poštovali osnovni princip života – da dajemo ono što želimo da vam se vrati.
4. Život čine male stvari! Brinite o sebi, uradite svaki dan nešto što će učiniti vaš život ispunjenijim i uspešnijim. Zapišite u svoj planer:  sastanak sa sobom i odvojte vreme za najvažniju osobom koju znate!  Videćete da  će ti svakodnevni rituali stvoriti zadivljujući rezultat. Ko to može učiniti umesto vas?
5. Rituali su način da podsvest radi dobre stvari za nas umesto da nas sabotira! Oblasti života u kojima smo najuspešniji, najefikasniji i najproduktivniji pune su rituala koji često upražnjavamo bez razmišljanja o njima. Oni nam pružaju udobnost, kontinuitet i sigurnost, zahvaljujući kojima imamo slobodu da improvizujemo i prihvatamo rizike. Kako da uvedemo rituale u svakodnevicu i da ne trošimo energiju terajući sebe da uradimo ono što je dobro za nas već da to radimo sa lakoćom i sa radošću?
Više možete da čujete i naučite na seminaru u Kupinovu 15. decembra.

Detalji seminara „Sreća je u nama“ sa Draganom Jovanović
Na jednodnevnom seminaru radiće se na temama koje su važne tokom čitavog života a Nova 2019 godina je samo dobar povod da neke stvari posložimo i presložimo.

Teme:
– Svaki kraj daje osnovu za novi početak. Pre nego što zažmurite i poželite želju za 2019. bilo bi dobro da podvučete crtu i razmislite: šta je to dobro iz ove godine što treba da prenesete u Novu godinu i šta je to što biste s mirom otpustili svesni lekcije koju ste naučili;
– Šta je važno da znate da biste razlikovali želje iz duše i želje sa kojima su nas hipnotisali kroz medije, vaspitanje i školovanje;
– Tehnika vizualizacije i manifestovanja. U životu biramo ono što nam je poznato. S obzirom na to da naš mozak ne pravi razliku između onoga što smo doživeli i zamislili, za njega je poznato ono na šta smo usmerili pažnju vizualizacijom. Gde ide pažnja, tu ide energija. Tajna kreativne vizualizacije se sastoji u stvaranju okolnosti koje želimo. Zato je vizualizacija čarolija. Kao i svaka magija, ona ima strukturu: učesnike, faze i pravila koje ćemo da naučimo da kreiramo i manifestujemo iz Stvoriteljeve perspektive.
– Na drugom delu radionice ćemo napraviti plan kako da budemo puni energije da bismo mogli da živimo život koji želimo kroz četiri rituala:
1. Jutarnji ritual – energija jutra presudno utiče na energiju dana. Šta je potrebno da uradimo pre nego što započnemo svoje obaveze da bismo trasirali svoj dan;
2. Ritual pauze – odmor je sastavni deo rada – 10 mikrovežbi koje možete koristiti na poslu i kod kuće da biste se odmorili;
3. Ritual reseta između posla i kuće – alati da ne prenosite svoju energiju ljutnje, stresa i nezadovoljstva sa posla na one koji su najmanji zaslužni za to – vaš partner, deca, roditelji i prijatelji… (da ne govorimo o ljudima koji ne umeju da voze kola!)
4. Ritual pred spavanje – spavanje je najvažniji punjač energije koji ne koristimo dovoljno. Alati za miran, dubok i okrepljujući san će vas opustiti i dati vam snage za dan koji je ispred vas.
Pripremite se za novi početak!
Seminar “Sreća je u nama” je jednodnevni, traje od 10,00 do 18,00 sati i održava se u Connect Soul & Nature Centru u Kupinovu.
Broj mesta je ograničen, a rane prijave po povlaštenoj ceni primaju se još do 10. decembra!
U cenu je uračunat prevoz na relaciji Beograd-Kupinovo-Beograd i zdravi ručak.
Sve detalje o seminaru „Sreća je u nama“ potražite na službenoj web stranici Dragane Jovanović: www.draganajovanovic-bodysoul.com
Prijave i sve informacije: [email protected]

Foto: Dario Konstantinović

O Dragani Jovanović

Dragana Jovanović je trener za lični razvoj i angažovana je u ceom regionu. Autorka je Body&Soul concepta by Dragana Jovanović iz kojeg su proizašli njeni autorski trening programi ZEN in Life, ZEN In Business, Office Reset, Office Yoga i mnogi drugi autorski programi u koje je unela svoje tridesetogodišnje iskustvo u radu sa ljudima, kao joga učitelj i trener mnogih tehnika ličnog razvoja. Osnivač je Life centra koji je deset godina širio ideju njenog Body&Soul concepta, autorka je knjiga “Sreća je u nama”, “Uspeh je u nama” i “ZEN In Business koučing program”, a u pripremi je i njena nova knjiga “Inspiracija je u nama”.
Vrlo je angažovana na polju osnaživanja žena – besplatan događaj za žene “Dan za Vas” 25 puta je održan u Beogradu i u Novom Sadu a koji širi ideju o potrebi ličnog razvoja žena kroz različite teme.
Tokom proteklih trideset godina, Dragana Jovanović je stekla mnoga znanja na području ličnog razvoja – Dragana je ICI life and health kouč, DV NLP trener, Theta i Reiki praktičar, učitelj je Autogenog treninga, joga instruktor, učitelj meditacije i tehnika disanja. Svoja znanja je sticala sa najvećim imenima današnjice iz sveta koučinga i joge.
Dragana Jovanović je član Evropske joga alijanse, instruktor joge, meditacije i pranayame i pilates instruktor. Školu za joga učitelje je završila kod Dragana Lončara sa prvom generacijom 2007. godine, joga terapiju za stres, joga sutre, asane i pranayame u Krišnamačarija Joga Mandiramu u Čenaju 2010. godine kod jednog od najvećih gurua joga terapije na svetu – D.K. Desikačara. Budističku meditaciju je učila od lame Luiđija, joga kineziologiju od Vasudeve, predsednika Evropske joga alijanse i profesora kineziologije na univerzitetu u Madridu, ajurvedu i marma terapiju od Ernsta Šrota, direktora nemačke akademije za ajurvedu. Pilates je učila od Majkla Kinga a serifikovani je instruktor Power pilates škole koju je osnovao sam Džosef Pilates je od 2005. godine. Znanja iz restorativne joge i joga terapije za žene stekla je u Life centru u Londonu, čiji je član od 2003. godine. Mnogi poznati učitelji i predavači su bili gosti njenog Life centra u Beogradu, čiji je vlasnik i osnivač.

Kontakti za sve programe Dragane Jovanović
mail: [email protected]
kontakt tel.: 0638024360
web: www.draganajovanovic-bodysoul.com

 Knjigu “Sreća je u nama” po ceni od 1199 din.+ troškovi dostave kao i “Uspeh je u nama” po ceni od 1399 din.+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

Intervju sa Draganom Jovanović:

U četrdesetoj sam rekla NE svemu što ne želim

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Postani bloger, pokreni svoju priču Blog je virtuelni dnevnik koji…