BG online

Vesti

9. rođendan Avalskog tornja

U nedelju 21. aprila navršava se devet godina od otvaranja obnovljenog tornja na Avali, koji je srušen pre dve decenije (29. aprila) u NATO bombardovanju 1999. godine. Za nedelju 21. april od 12 časova zakazana je  proslave 9. rođendana Avalskog tornja gde posetioce očekuje bogat zabavni i kulturni program, koji će trajati do kasnih popodnevnih sati. Tom prilikom predstaviće se dečiji Rok hor, koji će izvoditi poznate rok numere u novom aranžmanu. Najmlađe goste očekuje nezaboravan provod uz facepainting (oslikavanje lica), plesni šou dečije hip hop grupe, muzičke stolice, ali i kreativan rad i druženje u okviru Lego radionice koja se održava u prostorijama Muzeja emisione tehnike.
Na bini u podnožju tornja će nastupiti i KUD Izvor i trinaestogodišnja Dijana Dragosavljević, koja svojim maestralnim vokalom izvodi etno pesme. Biće tu i borba vitezova iz Smedereva, gde se samo nedelju dana kasnije održava Svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjevekovnim borbama, a ljubitelje ragbija očekuje RK “Cvena zvezda” iz Beograda.
Sportski avanturisti mogu doživeti, sada već čuveno spuštanje konopcima niz Avalski toranj, i to sa 110 metara njegove visine. Za one nešto malo manje hrabre organizatori rođendanske proslave su se potrudili da pripreme i prateći program oko platoa tornja, tako da će gosti moći da probaju razne đakonije koje pripremaju gošće iz Turističke organizacije Ražnja i zabave se uz majstorije vrsnih zanatlija, koji će svoje radove izložiti na štandovima oko platoa. Za ljubitelje mode, od 17 časova biće organizovana i modna revija.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Nikad više „otirač“ „...Ako ste uvek srećni, a on uvek…