BG online

Klinika DE
Estetika

Smanjenje usana

TEHNIKE KOJE VRAĆAJU OSMEH I SAMOPOUZDANJE

Usled preterivanja u zahtevima pacijenata, nestručne ili preterane aplikacije različitih filera, ali i individualne reakcije pacijenata, česti su neprihvatljivi i loši rezultati uvećanja usana. Tad se pribegava odgovarajućim hirurškim metodama smanjenja usana.
Osnovna metoda je hirurško otklanjanje viška filera, eventualno formiranih granuloma ili neravnina na usnama- objašnjava dr Dejan Novaković, spec.plastične i rekonstruktivne hirurgije Klinike DE i dodaje da se ova hirurška procedura najčešće izvodi ambulantno u uslovima lokalne anestezije i blage sedacije. Kao neželjena posledica ove operacije mogu biti ožiljci na unutrašnjim stranama usana (tačnije na sluzokoži).
Manje invazivna, ali jednako uspešna hirurška tehnika je korišćenje Smart lipo lasera (kao prvog izbora). Ovaj uređaj pored razgradnje masnog tkiva, u stanju je da razgradi i nakupine silikona ili polimetil metakrila. One su obično ograničene u takozvane silikonome zahvaljujući opni koju organizam oko njih formira. Talasna dužina laserskog zraka od 1064nm prvenstveno razbija pomenutu opnu i utiče na skupljanje (skvrčavanje) partikula stranog materijala, čime se ukupan volumen usana smanjuje i postiže bolji izgled.
Ovaj zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, traje tridesetak minuta, ne zahteva duži boravak pacijenta na klinici, a kao jedinu neželjenu propratnu posledicu ima otoke koji traju par dana. Nekada je zarad dobrih rezultata potrebno proceduru i ponoviti.

PRATITE KLINIKU DE I NA NJIHOVOJ FACEBOOK STRANI: www.facebook.com/klinikaDE/

Klinika DE

Saveti lekara Klinike DE:
Korekcija podbratka
Oslobodite se prekomernog znojenja
Plastična i rekonstruktivna hirurgija
Hirurško uklanjanje mladeža
Zašto je tretmane laserom najbolje raditi pre leta?
Osnažite samopouzdanje
Oblikovanje tela laserskom liposukcijom
Kako izgleda operacija povećanja grudi?

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Psihologija, saveti nutricioniste, životne priče, zdravlje, ljubavne dileme, hedonizam, tehnike samopomoći, recepti... i još mnogo tema koje interesuju savremenog čoveka.
Unapredite kvalitet života uz BGonline.
Svaki dan nosi sa sobom nove izazove i priliku da nešto promenimo i .... pobedimo.
BGonline-za život sa stilom.

Copyright © BGonline 2017, All Rights Reserved.

Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
"DANI I GODINE”, PESMA KOJA PRIVLAČI SREĆU Pop pevačica Nina…