BG online

ZDRAVLJE

Osnažite pluća prirodnim putem

Svaki stres i stanje straha, a posebno panike oslabljuju imunitet. Da bismo uspešno radili na harmonizovnom kretanju životne energije, potrebno je da osvestimo stanje u kojem se nalazimo, koje neminovno daje negativne informacije našem imunom sistemu.
Naši unutrašnji organi osećaju uznemirenost koja je u nama, a strahom koji osećamo dajemo i loš signal svom imunom sistemu.
Kad su nam u stresu svi organi veoma je značajno umiriti ih. Tokom tenzije, straha i neizvesnosti, a naročito kad postoje tendencije sa problemima koji se odnose na respiratorne organe najvažnije je ojačati pluća.
Naš energetski protok u telu sa aspekta kineske tradicionalne medicine kreće od pluća.
U saradnji sa BGonline-om vam predstavljam nekoliko jednostavnih vežbi čuvenog shiatsu majstora Masunage koje daju podstrek radu pluća i pomažu dobrom balansu energetskog protoka pluća ali i debelog creva. Pluća i debelo crevo u energetskom smislu zajedno rade.

Kako dišete?

Mnogi ljudi kad imaju disbalans protoka energije u telu koji je uzrokovan stresom i emotivnim blokadama, dišu površnije a telo im se grči pa samim tim mišići koji su u stanju grča doprinose slabijoj cirkulaciji i manjem energetskom protoku. Ove vežbe istežu mišiće i oslobađaju protok limfotoka. Kad ste stisnuti ne dišete pravilno već površno. Tad su pluća osetljivija na uzročnike infekcije.
Pored boravka na svežem vazduhu samomasažom možemo energetski dovesti sebe u balans, a istovremeno će sve to prijati plućima i imunitetu.

Peđa Filipović, terapeut
Foto: Dario Konstantinović

Vežbe za prirodno osnaživanje pluća:

 

Moć pelina i lek za 3000 bolesti

 

Svoje tuge čuvam i ponekad im se vratim (Peđa Filipović)

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Relaksacija i oslobađanje uzburkanih misli Sauna je posebna institucija u…

You cannot copy content of this page