BG online

ZDRAVLJE

Zdravlje pod kontrolom

Inteligencija tela i čudesna moć ozdravljenja

Ozdravljenje umom je moguće, kažu brojna naučna istraživanja, ali i dr Džo Dispenca autor knjige “Placebo ste vi” u kojoj se nalaze uputstva o tome kako stvarati čuda sa svojim telom, zdravljem i životom. “Ova knjiga je jedini recept za zdravlje koji će vam ikad trebati”- rekla je u svojoj recenziji dr. Christiane Northrup, autorka brojnih bestselera Njujork Tajmsa. knjiga (Žensko telo, ženska mudrost, Mudrost menopauze).
Kroz dvanaest jezgrovitih poglavlja, koja ćete čitati poput trilera zasnovanog na istinitim događajima, Dispenza daje čvrste razloge da prihvatimo revolucionarnu istinu koja nam može promeniti život: da smo placebo-učinak zapravo mi sami i da u nama leže najveća mogućnost izlečenja, stvaranja čuda i dugovečnosti.
Mnogi kažu da je “Placebo ste vi” obavezno štivo za one koji žele da dožive optimalno zdravlje uma, tela i duha. Dr. Džo Dispenca ruši mit o tome da je naše zdravlje izvan naše kontrole, a čitanje ove knjige je poput pretplate na najbolje moguće zdravstveno osiguranje na svetu- rekla je Sonja Choquette, intuitivna savetnica i autorka knjige “Zamoli svoje duhovne vodiče”, “Intuicija”, “Put srca”…
Knjiga počinje opisom nesreće u kojoj je Džo Dispenca svojevremeno slomio šest pršljenova. U toj ekstremnoj situaciji, suočio se s potrebom praktične primene onoga u što je verovao u teoriji: da naše telo poseduje urođenu inteligenciju koja uključuje i čudesnu moć ozdravljenja.

Uloga emocija u transformaciji

Dispenca je jedan od malobrojnih naučnika koji je u potpunosti spoznao ulogu emocija u transformaciji. Negativne emocije doslovce mogu zavisiti od visokih procenata hormona stresa, kao što su kortizol i adrenalin. Hormoni stresa, jednako kao i hormoni opuštanja kao što su D H E A i oksitocin, imaju svoje standardne vrednosti koje objašnjavaju zašto se ne osećamo dobro u vlastitoj koži kad imamo misli ili podržavamo uverenja koja našu hormonalnu ravnotežu izbacuju iz zone prijatnosti. Ta je ideja ključna za naučno razumevanje zavisnosti i žudnji. Menjanjem vlastitog unutrašnjeg stanja možete promeniti svoju spoljašnju stvarnost, kaže autor knjige “Placebo ste vi”. On objašnjava lanac događaja koji započinje namerama koje izviru u čeonom režnju našeg mozga i onda se pretvaraju u hemijske glasnike, koji se zovu neuropeptidi, koji šalju signale kroz naše telo, paleći i gaseći naše genetske prekidače.
Neke od tih hemijskih supstanci, kao što je oksitocin, “hormon maženja”, koji se stimuliše dodirom, povezani su s osećajima ljubavi i poverenja. U prasi možete naučiti kako prilagoditi svoje vrednosti hormona stresa i hormona izlečenja. Naslov knjige “Placebo ste vi” odražava činjenicu da upravo vaše vlastite misli, emocije i uverenja stvaraju lanac fizioloških događaja u vašem telu.

Knjigu “Placebo ste vi” po ceni od 1350 din+ troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  U partnerskoj ljubavi nema izvesnosti. Ne možete sa sigurnošću znati…

  You cannot copy content of this page