BG online

Lični razvoj

Karmička misija i emocionalno pročišćenje

MOJA DUŠA ĆE SRESTI TVOJU (astrolog Jovana Lučić Gajić)

Ketu će mnogima doneti karmičko ljubavno ili emocionalno pročišćenje. Srešče se danas, sutra. preksutra, možda i oni koju nikada nije trebalo da se sretnu.
Savršeni par kome “život” neće dati šansu, srodne duše koje su prostorno udaljene, noćas će voditi ljubav i najveći “neprijatelji” a sutra … sutra će se razilaziti i oni koji nikada nisu trebali da se spoje.lucicGajic

Mesečevi čvorovi su astronomski posmatrano dve imaginarne matematičke tačke u svemiru na Mesečevoj orbiti u kojima ona preseca ekliptiku – prividnu putanju Sunca oko Zemlje. To su tačke u kojima se seku putanje Sunca i Meseca, posmatrano sa Zemlje.
Severni mesečev čvor predstavlja tačku u kojoj se Mesec podiže iznad ekliptike, dok je Južni Mesečev čvor tačka u kojoj se Mesec spušta ispod ekliptike. Oni su uvek opoziciono postavljeni. Kreću se isključivo retrogradno prosečnom brzinom od oko tri minuta dnevno, a pun zodijački krug prelaze za oko osamnaest i po godina.
Severni i Južni mesečev čvor, Ketu i Rahu, najjednostavnije rečeno, predstavljaju karmičku misiju, zadatak u nečijem životu. Čvorovi, dalje, ukazuju na odnose koje ćemo graditi sa okolinom, na slabe tačke u našem životu i sl.
I jedan i dugi su prevashodno malefici. Rahu će uvek delovati pritajeno, dok će Ketu uvek imati otvoreno delovanje.
Rahuu pripada 6.polje, a Ketuu 12.polje. Egzaltacija Rahua je u 3. ili 6. astrološkom polju, dok u 8, 9, 11. i 12. polju daje loše rezultate.
Gornjim delom ljudskog tela vlada Rahu, donjim Ketu. Rahu vlada bradom, Ketu palcem na nozi.
Severni mesečev čvor ili Rahu se u astrološkoj literaturi dovodi u vezu sa harmonijom, elementarnom težnjom, ukazuje na inkarnacijske lekcije koje sad treba da primimo i put koji treba da sledimo. Kako predstavlja Glavu (zmaja, zmije, demona) bez tela, Rahu ukazuje na oblast ka kojoj će biti usmeren sav naš um, svest. Rahu vlada materijalnim dobrima i nije zainteresovan za suštinu odnosa.
Rahu može ukazati i na lošu reputaciju, maliciozna dela, teškoće i loše periode u životu.
“Lupati glavu” oko nečega bi bila prava reč. “Misli čitavog života” koncentrisane na određenu oblast.
Rahu se raduje Merkuru i najidealnije ih je imati u 4.polju. Takođe, idealno bi bilo da Rahu bude u astrološkim poljima pre Saturna (pr. Rahu u 3, Saturn u 8).
Za razliku od njega Ketu će darovati sjajan provod, srećne okolnosti, ali i obezglavljenje naročito uz aspekt sa Jupiterom.
Ketu ili Južni Mesečev čvor predstavlja oslikava naša ranija inkarnacijska iskustva, ali i poreklo i sve osobine naših predaka, koje nosimo genetskim kodom. Najjasnije oslikava odluke donete u prethodnim životima, iskustva koja najsnažnije nosimo, stare slabosti na koje “padamo”, davno stečene talente, znanja i veštine.
Rahu je bukvalno rečeno opsednut stvarima i osobama iz materijalnog sveta. Ketu pokušava da ih se oslobodi. Ketu “guta” sve gde god da se nađe.
Osnovna potreba Ketua je da se vrati na već “poznate stvari, osobe, znanja” i povuče se u osamu. Takođe, Ketu označava i uskraćenost, nesigurnost, strahove, “obezglavljenje”, telo bez glave, saznanje da nešto nije dobro za nas, a opet nemogućnost da se otrgnemo od istog, čist užitak i telo demona.
Ketu suštinski sagledava stvari, ali je uvek nezadovoljan svim iz materijalnog sveta i neprestalno žudi za većim, višim, boljim. Večno nezadovoljan, neprestalno primećuje samo ono što nedostaje. Ketu predstavlja i sina, unuka. Vlada krevetom, izlaskom Sunca – zorom i danom – nedelja. Vlada crnom i belom bojom.
Interesantno je pogledati Ketua u uporednim pozicijama sa nečijim planetama.
Recimo, u muško-ženskim odnosima Ketu na Veneri doneće odbacivanje, povredjivanje i napuštanje.
Sasvim izvesno je da je ovo istovremeno karmički dug prema osobi čija je Venera napadnuta Ketuom. I Ketu će doći po svoje.
Ilustracije radi, reći ćemo da će ovaj odnos krenuti osećajem Venere “znam da je ovo jako loše za mene, ali ne mogu da pobegnem od njega/nje”. Kao magneto privučena Venera, obmotana telom zmije da ne može da pobegne od Ketua koliko god bila svesna da pati, opsednuta telom demona i strastvenim užitkom predaje, zasigurno će biti napuštena od Ketua.
Nečiji Saturn na vašem Ketuu, s druge strane, doneće neraskidivu vezu i odnos koji će doneti važne životne lekcije, teška i pomalo gorka iskustva, teret i neprijatnosti, beskorisne savete i sl.
Za početak pogledajte u kojoj kući je smešten Ketu, na kom je stepenu i u kom znaku se nalazi. Nakon toga pogledajte aspekte sa drugim planetama.lucicGajic1

12.marta Tranzitna Venera ulazi u znak Riba, u kome već neko vreme borave i Ketu (južni mesečev čvor) i Neptun.

Tranziti čvorova u odnosu prema natalnoj Veneri, će se uvek ticati veza, partnerstva i našeg odnosa prema istim. Udruživanja, razdruživanja. Ona sudbonosna (karmička) spajanja i razdvajanja. Trenutak kada ostavljate nešto bez posebnog razloga, ili kada ulazite u odnos, nesvesno ne znajući da ste odabralni trenutak za emocionalno napredovanje bilo da je krajnji rezultat bol ili blagostanje.
To je onaj osećaj kad nekog prvi put vidite i sigurni ste da ga oduvek znate, ono osećanje da znate da vas jedna ljubav, jedan čovek/žena vodi samouništenju, a da ne možete da pobegnete od te osobe. Ili onaj osećaj da ste konačno sreli osobu koju oduvek čekate, da ste se prepoznali na prvi pogled, da se razumete bez reči, i činite za drugu stranu sve ono što joj treba a da ne mora ništa da kaže. Zapravo, dodir Venere i Ketua je daleko interesantniji u uporednim horoskopima, daleko snažniji i daleko fatalniji. Neko to zove Karma, karmička veza, ali opsednutost emocijom koju u vama budi neka osoba, je ključna reč.
Ako govorimo o tranzitu, ovaj aspekt će iz korena promeniti vaš odnos prema emocijama, jer upravo sada, možete imati duboko lično emocionalno iskustvo, koje će vas zauvek izmeniti.
Venera i Ketu su suštinski dijametralno različitih Guna (oblika svesnosti). Pa priroda Venere narednih dana dolazi do izražaja na nama nepoznat način.
Elem, ukoliko osećate emocionalno nezadovoljstvo, porebu za većim, snažnijim , sadržanijim emocijama, eto Ketua kako se čuje u vama.

Opsednutost užitkom i dodirom

Verovatno osećate zadnjih meseci i duboko ukorenjenu potrebu za emocijama, razmišljate o nekom idealnom partneru, čak možda i osećate fizički dodir osobe iz vaše fantazije. Ovo se naravno može manifestovati i kroz snove. Ako biste sada zatvorili oči i pokušali da osećate, mogli bi čak i da imate viziju savršenog ljubavnika ili partnera.
Ketu je uvek “željan” i njegove krajnje namere u bilo kojoj vrsti delovanja su nam najmanje poznate. Trenutna “opsednutost” Ketua je težnja za telesnim uživanjem (seksom) i novcem.
Ova “opsednutost” užitkom ili dodirom, može eskalirati i krajnjim nasiljem (psihičkim ili fizičkim), ako niste spremni da odgovorite na žudnju druge strane ili partnera. Istovremeno, vaša nezadovoljena potreba za emocijom može uroditi agresijom prema najbližim osobama iz okruženja.
Do slovce, koliko ste maženi, dodirivani ili grljeni, toliko ćete biti “smireni”. Ili drugim rečima, daćete Ketuu da uživa kroz vas.
Ketu će upravo ovih dana mnogima doneti karmičko ljubavno ili emocionalno pročišćenje. Srešče se danas, sutra. preksutra, možda i oni koju nikada nije trebalo da se sretnu.
Savršeni par kome “život” neće dati šansu, srodne duše koje su prostorno udaljene, noćas će voditi ljubav i najveći “neprijatelji” a sutra … sutra će se razilaziti i oni koji nikada nisu trebali da se spoje.

Astrolog Jovana Lučić Gajić
mail: [email protected]
Kontakt  +381 61 1950953
http://www.jovanalg-astrology.com/

Jovana Lučić Gajić je član ISAR-a (međunarodne astrološke asocijacije za profesionalne astrologe). Rođena je u Beogradu 1974.godine. Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju “Noć sa astrologom” na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu “Đuro Salaj”, a od 2008. predaje u svojoj školi astrologije “JovanaL27”. Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na televizijama u regionu. Sa klijentima radi uživo ili putem skype-a.

Saveti i intervjui Jovane Lučić Gajić:
Astrološki priručnik za zaljubljene
Škola astrologije Jovane Lučić Gajić
Život u ritmu planeta
Astrološki priručnik za ljubav Jovane Lučić Gajić
Astro vodič za dvadesete, tridesete, čestrdesete, pedesete….

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
DA LI JE ČESTA PROMENA PARTNERA POREMEĆAJ? Iako stručna psihološka,…