BG online

Estetika

I koža može biti pod stresom

NEGA PRE, TOKOM I POSLE SUNČANJA

Kada su u prošlosti naučnici razvijali rešenja u oblasti UV zaštite, njihov glavni cilj bilo je sprečavanje oštećenja koja izazivaju UV zraci. Eucerin istraživački tim koji je nakon dugogodišnjih opsežnih istraživanja razvio niz visokoefikasnih preparata za zaštitu od sunca, obraća pažnju na još jedan, suštinski značajan faktor – individualne potrebe kože-posebno kada su u pitanju deca i osobe sa osetljivom kožom sklonom alergijama.eucerin
Koža je različita kod svake osobe i ima svoje zahteve i potrebe. Eucerin® preparati za zaštitu od sunca prilagođeni su individualnim potrebama kože i objedinjuju posebne sisteme UV filtera sa biološkom zaštitom ćelije i aktivnim sastojcima koji su odabrani zavisno od potreba kože.

Pouzdana zaštita za celu porodicu!

Dečija koža ima samo jednu petinu debljine kože odraslih osoba. Rožnati sloj, koji nas aktivno brani od uticaja iz spoljašnje sredine i koji zadržava vlažnost, kod dece je mnogo tanji, a ćelije su daleko manje zbijene nego kod odraslih. Zbog toga je barijerna, zaštitna uloga kože kod dece daleko manje efikasna.
Osim toga, pigmentna funkcija dečije kože nije sasvim razvijena.
-Kad izađemo na sunce, naše ćelije proizvode dodatne količine melanina da bi nas zaštitile od opekotina. Kod odraslih možemo smatrati da su ćelije naviknute da to rade. Ali, ćelije koje proizvode melanin kod dece nisu tako aktivne kao kod odraslih, što vodi povećanoj UV osetljivosti dečije kože. Zato je kod dece od ključnog značaja primena preparata za zaštitu od sunca namenjenih posebnim potrebama nežne i osetljive dečije kože. Uz to, peporučuje se i veoma visok SPF- savetuje Aneta Birger iz Eucerina.

Zaokružena nega i zaštita od sunca za kožu sklonu alergijama

Ne mogu svi bezbrižno da uživaju na suncu. Alergije na sunce i kožne reakcije izazvane uticajem svetlosti su u dramatičnom porastu tokom poslednjih nekoliko godina. Najpoznatija vrsta fotodermatitisa je polimorfna svetlosna erupcija (PSE). Karakterišu je kožne reakcije koje se pojavljuju odloženo, jedan ili dva dana nakon boravka na suncu, i ponavljaju. Simptomi ove alergije mogu varirati od blagog osipa do pojave pustula (gnojanica). „PSE može biti istovremeno neprijatna i onespokojavajuća, pošto se kožne reakcije ispoljavaju na veoma vidljivim regionima tela, uključujući ruke, grudni koš, a u nekim slučajevima i lice“, kaže Aneta Birger i dodaje da su ciljani preparati za zaštitu od sunca specijalno formulisani za kožu sklonu alergijama istovremeno ključni za ublažavanje kožnih reakcija, kao i za sprečavanje njihove ponovne pojave.eucerin1
Eucerin® Krem-gel za zaštitu od alergije SPF 50 olakšava zaštitu kože od alergije na sunce i oštećenja kože koja su nastala usled izlaganja suncu. „ Polimorfna svetlosna erupcija je posebno izražena u proleće. Zato treba započeti sa SPF 50 dok se koža ne navikne na sunce“, kaže Aneta Birger i savetuje:„U slučaju tamnije kože se zatim može preći na SPF 25“.
Koliko je u slučaju kože sklone alergijama bitna zaštita od sunca, važno je i da se nakon izlaganja UV zracima koža umiri, rashladi i hidrira. Eucerin® Krem-gel posle sunčanja za zaštitu od alergije posebno je dizajniran da regeneriše kožu koja je pod stresom usled izlaganja suncu i kožu koja je sklona alergijama. Formulacija sa alfa-glukozilrutinom i likokalkonom A pomaže da se u koži koja je preopterećena izlaganjem zračenju popune rezerve anioksidanasa i da se na taj način ojača ćelijska otpornost prema izazivačima alergije na sunce.
Nemasna tekstura oba preparata ne sadrži emulgatore, parfeme i konzervanse.
Eucerin® preparati za zaštitu od sunca prilagođeni individualnim potrebama kože dece, odraslih i osoba koje pate od alergija na sunce, u specijalnim pakovanjima po ceni jednog!

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
50 RECEPATA I TAJNE LEKARA KOJI JE OSMISLIO JEDNU OD…