Intervjui

Lujza Hej- 12 načina da zavolite sebe ODMAH

louise-hay-(1)Najpoznatiji  life coach na planeti, čuvena Lujza Hej tvrdi da postoji samo jedna stvar koja leči svaki problem a to je ljubav prema sebi. Svojim tehnikama isceljivanja i pozitivnom psihologijom pomogla je milionima ljudi širom sveta koji su se, čitajući njene knjige oslobodili straha, stresa i drugih negativnih ograničenja. Ova smela Amerikanka je pionir pokreta za samopomoć. Imala je teško detinjstvo, u adolescenciji je preživela napuštanje od roditelja, zatim zlostavljanje, incest, a prekretnica u njenom životu je izlečenje od raka. Umesto lekova i operacija, odlučila se za afirmacije, vizuelizacije, pročišćavanje načinom ishrane i psihoterapiju. Zahvaljujući tome ozdravila je za šest meseci.

-Voleti sebe je divna avantura . To je kao kad učite da letite. Zamislite kako bi to izgledalo kada bismo mogli da letimo kuda želimo, kako bi to bilo uzbudljivo! Počinimo da volimo sebe – odmah!- kaže Lujza i nudi 12 saveta uz pomoć kojih svi oni sa nedovoljno samopouzdanja mogu da krenu mnogo lakše ka ličnoj promeni.

1.Prekinite sa svim kritikama.

Kritika nikad ne menja ništa. Odbijajte kritike. Prihvatite sebe baš onakvim kakvi jeste. Svi se menjamo. Kada kritikujete sebe, vaše promene su negativne. Kad ohrabrite sebe postaćete bolji.

2. Oprostite sebi.

Pustite prošlost da ide svojim putem. Uradili ste najbolje što ste umeli u to vreme sa razumevanjem i svesti i znanjem koje ste tad imali. Sad ste porasli i živećete život drugačije.

3. Nemojte se uplašiti.

Prestanite da terorišete sebe u svojim mislima.To je veoma loš način života. Nađite mentalnu sliku koja vam pruža zadovoljstvo i prebacite zastrašujuću misao na pozitivne misli.

4.Budite ljubazni, blagi i strpljivi.

Budite nežni prema sebi. Budite ljubazni prema sebi. Budite strpljivi sa sobom, naučite nove načine razmišljanja.

5.Budi ljubazan prema svom umu.

Kad mrzite sebe, tad mrzite u stvari samo svoje misli. Nemojte imati to osećanje prema sebi. Nežno promenite svoje misli.

6. Pohvalite sebe.

Kritika razbija unutrašnji duh. Hvalite sebe koliko možete. Recite sebi koliko dobro radite svaku sitnicu.

7.Podržite sebe.

Nađite način da se podržite. Dozvolite prijateljima da vam pomognu u tome.

8.Volite i ono što ste loše uradili.

Nekada ste činili neke stvari kako biste zadovoljili neke vaše potrebe. Sada ste pronašli nove, pozitivne načine da ispunite te potrebe. Sa ljubavlju otpustite stare negativne obrasce.

9.Vodite računa o svom telu.

Saznajte više o ishrani. Kakvo gorivo vam je neophodno da biste imali optimalnu energiju i vitalnost? Saznajte više o vežbama, kakve vežbe vam prijaju? Negujte i poštujte hram u kojem živite.

10. Pogledajte se u ogledalu

Gledajte često u oči, gledajte sebe u ogledalu. Oprostite sebi. Oprostite roditeljima. Najmanje jednom nedeljno reci sebi: “Volim te, stvarno te volim”.

11. Volite sebe… uradite to sada.

Ne čekajte da ozdravite, izgubite na težini, pronađete novi posao ili emotivnog partnera. Počnite sada i to najbolje što možete.

12. Zabavite se.

Setite se stvari koje su vas radovale kad ste bili dete. Vratite ih sad u svoj život. Nađite način da se zabavite šta god da radite. Smejte se, radujte se, a univerzum će se radovati sa vama.

 

Siniša Ubović- Na ručku sa Lujzom Hej

 

lujza

4 Comments

 1. 08/07/2015 at 11:50 — Reply

  Hvala! Sjajan članak, rijetko ima takvih bisera.

 2. Biljana Vuković
  13/06/2016 at 14:47 — Reply

  Hvala,veliko!

  Poštovanje gospođi Lujzi…:)

 3. Borjana
  22/12/2016 at 20:56 — Reply

  Divno

 4. Iva
  04/02/2017 at 00:03 — Reply

  Lujza Hej…žali Bože što postoji.

Ostavite komentar

Prethodni tekst

“Priče s dijagnozom” Marka Vidojkovića

Sledeći tekst

Psihoterapija mi ne može pomoći (Vedrana Rudan)