fbpx

BG online

HOTELI

Hotel Excelsior na mapi sveta

DRUGI DOM IVE ANDRIĆA

Hotel „Mercure Belgrade Excelsior“ biće otvoren u Beogradu u septembru 2017. budući da je strateški partner francuskog „AccorHotels“ za Istočnu Evropu, „Orbis Hotel Group“ i zvanično je ušao u Srbiju potpisivanjem sporazuma o upravljanju sa grčkim „LAMPSA Hellenic Hotels“ vlasnikom beogradskog hotela „Excelsior“.
Novo partnerstvo između francuskih i grčkih hotelijera učiniće da Srbija postane 96. zemlja u kojoj posluje AccorHotels, a poznati beogradski “Excelsior” postaće deo svetske grupe sa više od 4.100 hotela. Na ovaj način, Beograd će biti stavljen na mapu željenih turističkih destinacija za preko 32 miliona članova kluba lojalnosti ovog vodećeg svetskog lanca hotela širom sveta.
Hotel „Excelsior“ trenutno svojim gostima nudi 73 sobe, restoran i konferencijsku salu.
Sagrađen je 1921. a sa radom je počeo 15. marta 1924. i delo je bečkih arhitekata. Pre Drugog svetskog rata tu su boravile mnoge poznate i ugledne ličnosti poput nobelovca Ive Andrića (koji je tu živeo od marta 1933, dok je radio kao savetnik a kasnije i kao Ministar spoljnih poslova, a i urednik Srpskog književnog glasnika), zatim Miloš Crnjanski, Vasko Popa, kao i druge ličnosti iz javnog života.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Najpoznatiji  life coach na planeti, čuvena Lujza Hej tvrdi da…
error: