fbpx

BG online

Intervjui

Lujza Hej- 12 načina da zavolite sebe

Najpoznatiji  life coach na planeti, čuvena Lujza Hej tvrdi da postoji samo jedna stvar koja leči svaki problem a to je ljubav prema sebi. Svojim tehnikama isceljivanja i pozitivnom psihologijom pomogla je milionima ljudi širom sveta koji su se, čitajući njene knjige oslobodili straha, stresa i drugih negativnih ograničenja. Ova smela Amerikanka je pionir pokreta za samopomoć. Imala je teško detinjstvo, u adolescenciji je preživela napuštanje od roditelja, zatim zlostavljanje, incest, a prekretnica u njenom životu je izlečenje od raka. Umesto lekova i operacija, odlučila se za afirmacije, vizuelizacije, pročišćavanje načinom ishrane i psihoterapiju. Zahvaljujući tome ozdravila je za šest meseci.

„Voleti sebe je divna avantura . To je kao kad učite da letite. Zamislite kako bi to izgledalo kada bismo mogli da letimo kuda želimo, kako bi to bilo uzbudljivo! Počinimo da volimo sebe – odmah!- kaže Lujza i nudi 12 saveta uz pomoć kojih svi oni sa nedovoljno samopouzdanja mogu da krenu mnogo lakše ka ličnoj promeni.“

1.Prekinite sa svim kritikama.

Kritika nikad ne menja ništa. Odbijajte kritike. Prihvatite sebe baš onakvim kakvi jeste. Svi se menjamo. Kada kritikujete sebe, vaše promene su negativne. Kad ohrabrite sebe postaćete bolji.

2. Oprostite sebi.

Pustite prošlost da ide svojim putem. Uradili ste najbolje što ste umeli u to vreme sa razumevanjem i svesti i znanjem koje ste tad imali. Sad ste porasli i živećete život drugačije.

3. Nemojte se uplašiti.

Prestanite da terorišete sebe u svojim mislima.To je veoma loš način života. Nađite mentalnu sliku koja vam pruža zadovoljstvo i prebacite zastrašujuću misao na pozitivne misli.

4.Budite ljubazni, blagi i strpljivi.

Budite nežni prema sebi. Budite ljubazni prema sebi. Budite strpljivi sa sobom, naučite nove načine razmišljanja.

5.Budi ljubazan prema svom umu.

Kad mrzite sebe, tad mrzite u stvari samo svoje misli. Nemojte imati to osećanje prema sebi. Nežno promenite svoje misli.

6. Pohvalite sebe.

Kritika razbija unutrašnji duh. Hvalite sebe koliko možete. Recite sebi koliko dobro radite svaku sitnicu.

7.Podržite sebe.

Nađite način da se podržite. Dozvolite prijateljima da vam pomognu u tome.

8.Volite i ono što ste loše uradili.

Nekada ste činili neke stvari kako biste zadovoljili neke vaše potrebe. Sada ste pronašli nove, pozitivne načine da ispunite te potrebe. Sa ljubavlju otpustite stare negativne obrasce.
lujza

9.Vodite računa o svom telu.

Saznajte više o ishrani. Kakvo gorivo vam je neophodno da biste imali optimalnu energiju i vitalnost? Saznajte više o vežbama, kakve vežbe vam prijaju? Negujte i poštujte hram u kojem živite.

10. Pogledajte se u ogledalu

Gledajte često u oči, gledajte sebe u ogledalu. Oprostite sebi. Oprostite roditeljima. Najmanje jednom nedeljno reci sebi: “Volim te, stvarno te volim”.

11. Volite sebe… uradite to sada.

Ne čekajte da ozdravite, izgubite na težini, pronađete novi posao ili emotivnog partnera. Počnite sada i to najbolje što možete.

12. Zabavite se.

Setite se stvari koje su vas radovale kad ste bili dete. Vratite ih sad u svoj život. Nađite način da se zabavite šta god da radite. Smejte se, radujte se, a univerzum će se radovati sa vama.

„Moć je u vama“ je jedan od bestselera Lujze Hej u kojem ona napominje da je ljubav prema sebi najznačajniji poklon koji možemo sebi da damo jer kada volimo ono što smo, nećemo sebe povrediti i nećemo povrediti druge.
-Ljubav je nešto što možemo da izaberemo, kao što izaberemo da se naljutimo ili da mrzimo ili da se rastužimo. Mi možemo da izaberemo ljubav. To je uvek naš izbor. Hajde da upravo sada, u ovom trenutku, izaberemo da volimo. To je najsnažnija postojeća isceliteljska moć. Informacija u ovoj knjizi, koja je u prošlih pet godina bila deo mojih predavanja, još je jedna usputna stanica na našem putu ka samootkrivanju – prilika da saznate malo više o sebi i da shvatite potencijal koji ste dobili rođenjem. Imate priliku da sebe više zavolite da biste postali deo neverovatnog sveta ljubavi. Ljubav počinje u našim srcima i počinje sa nama. Dopustite da vaša ljubav doprinese isceljenju naše planete- rekla je Lujza Hej tokom predstavljanja ove knjige.

Knjigu Lujze Hej „Moć je u vama“ po ceni od 825 dinara+troškovi dostave možete poručiti putem porudžbenice:   

  Siniša Ubović- Na ručku sa Lujzom Hej

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  4 komentara

  komentar

  1. yourhealth.com.hr

   08/07/2015 at 11:50

   Hvala! Sjajan članak, rijetko ima takvih bisera.

  2. Biljana Vuković

   13/06/2016 at 14:47

   Hvala,veliko!

   Poštovanje gospođi Lujzi…:)

  3. Borjana

   22/12/2016 at 20:56

   Divno

  4. Iva

   04/02/2017 at 00:03

   Lujza Hej…žali Bože što postoji.

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  GASTRONOMSKI HIT SU DŽEM OD CRVENOG LUKA I PASTA SA…
  error: