BG online

Estetika

Šta sam o stilu i oblačenju naučila od Francuskinja… (Ana Stanić)

NIKAD VIŠE HULAHOPKE

Tokom poslednjih petnaest godina kantautorka Ana Stanić često posećuje Francusku, a u jednom periodu je i živela u Parizu gde je stekla i mnogo prijateljica od kojih je, kako je otkrila u knjizi Branke Kovačević “Beograđanke znaju” (Vulkan izdavaštvo) mnogo toga naučila. Ana Stanic tvrdi da su Franuckinje mnogo opuštenije i praktičnije od naših devojaka i žena, a neke od korisnih stvari koje je vremenom od njih usvojila su i kako da organizuje kuhinju, plakare, pakuje stvari, čuva hranu, ide u šoping…
-Mene su Francuskinje naučile i da ne nosim hulahopke, čak ni kad je hladno. Sećam se da mi je kad me je videla drugarica Francuskinja u hulahopkama samo rekla “Pa, to nose babe”. I ja sam se malo zamislila nad tom konstatacijom. Već te zime uspela sam da naviknem svoj organizam da mi ne trebaju hulahopke. To je dovelo do toga da mnogo češće kupujem dugačke jakne zimi nego ranije, ali sad i pantalone za skijanje oblačim bez čarapa- iskrena je Ana Stanić u knjizi “Beograđanke znaju”.
Ana Stanić kaže da bi volela da stalno može da hoda bosa i u knjizi otkriva da Francuskinje stalno hodaju bose po pločicama.
-Ja sam sad uspela da i na minus pet iz taksija u klub pretrčim bosa, samo u salonkama. Naučila sam i da nema potrebe za jakom dnevnom šminkom i da su po danu dovoljni neupadljivo rumenilo i blagi karmin. Nikad me nećete videti u cvetnoj romantičnoj haljinici sa uskim strukom, A kroja. Ako bi me baš naterali da to obučem kombinovala bih sa čizmama kaubojkama i preko bih obukla teksas jaknu da taj stil malo “zabašurim”.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
FILM “THE BOOKS OF KNJIGE” Dva hrabra policijska inspektora rade…