fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Oporavak od stresa uz homeopatiju

Koraci ka fizičkoj i mentalnoj ravnoteži

Savremeni život je danas izvor velikih frustracija i pritiska koji ostavljaju posledice na čoveka. Ni deca nisu pošteđena stresnih i neprijatnih situacija jer su izložena nerealnim očekivanjima od strane društva i roditelja, tako da su potisnute njihove prirodne potrebe za igrom i bezbrižnost.
Stres je reakcija na stimulans koji remeti naš psihofizički balans. Kad se nađemo u situaciji koja je za nas stresna, u organizmu počinju da se dešavaju promene. Dolazi do povišenog lučenja hormona andrenalina i kortizola koji nas pripremaju na aktivnu reakciju u toj situaciju – “bori se ili beži”. Ubrzava se rad srca, dolazi do porasta krvnog pritiska, glavobolje, vrtoglavice, porasta šećera u krvi, pojačanog znojenja, digestivnih problema… Na psihološkom planu javljaju se strahovi, anksioznost, uznemirenost, nervoza, razdražljivost, nesanica, noćne more, a u slučajevima gde stresne situacije dugo traju, to može prerasti čak i u depresiju.
Ako se stresne situacije dešavaju jedna za drugom, organizam ne stiže da se oporavi i njegove odbrane slabe.
Takođe reakcije na buduće događaje postaju prenaglašene i formiraju se neadekvatni obrasci ponašanja, razmišljanja i reagovanja koji nas dalje uvode u bolest.
Reakcije na stres i njihov intenzitet razlikuju se od čoveka do čoveka. Ne postoji način da kontrolišemo stresne situacije u našem životu ali zato možemo promeniti našu reakciju na njih.
U homeopatiji se procenjuje individualna reakcija pojedinca na razne stresne stimulanse, kao i uzrok samog stresa. Nakon te procene prepisuje se određeni homeopatski preparat koji će smanjiti učestalost i ozbiljnost svih fizičkih, emocionalnih i mentalnih tegoba izazvanih stresom.

Svest o emocijama

Tokom homeopatskog tretmana, osoba će takođe postati svesna svojih preteranih emocija i reakcija u nekim situacijama, biće u mogućnosti da sagleda svoje negativne misli i neodgovarajuće mentalne obrasce i moći će svesno da ih promeni.To će dovesti do fizičke i mentalne ravnoteže i osoba neće istom snagom doživljavati te situacije, već će reakcija biti mnogo umerenija i adekvatnija. Nestaće strahovi, anksioznost, opsesivne misli, regulisaće se san i ostali psihofizički procesi. A osoba će biti daleko mirnija i sretnija i moći će ponovo da oseti radost življenja.

Vaš homeopata Suzana Đokić
Kontakt: info@svethomeopatije.rs
www.svethomeopatije.rs
Pratite Homeopatsko-holistički centar Homeocare i na FB strani: https://www.facebook.com/homeocare.centar/

Suzana Đokić, osnivač i vlasnik Homeopatsko-holističkog centra Homeocare u Beogradu.
Nakon završenih trogodišnjih studija iz klasične homeopatije u Beogradu, završava i dvogodišnju specijalizaciju više homeopasthih sistema i postdiplomske studije na The Contemporary College of Homeopathy iz Velike Britanije.
Od 2010. godine drži privatnu homeopatsku praksu u Beogradu.
Organizator je raznih edukacija i seminara, sarađuje sa velikim svetskim imenima u svetu homeopatije i još nekih tehnika holističkog lečenja. Od 2013. godine je koordinator nastave Contemporary College of Homeopathy na prostoru Balkana.
U svom radu koristi i tehniku Recall Healinga i quantum biofeedbacka na SCIO uređaju koji je pravo remek delo među biofeedback i biorezonantnim uređajima.

Intervju sa Suzanom Đokić:

Prognozirali su da nikad neće hodati i govoriti, a on je danas zdrav i nasmejan mladić…

Saveti Suzane Đokić:
Putovanje duše ka isceljenju
Povezanost tela i psihe
Šta se krije iza bolesti?
Emocionalni konflikt kao okidač za bolest
Drugačiji pristup zdravlju
Menopauza ne mora biti stresna
Zdrava, otporna i emocionalno stabilna deca

Knjigu S.N.Lazareva “Ozdravljenje duše” po ceni od 900 din+ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kotlići su u paklu, u raju nema kuvanja Nakon što…
error: