BG online

Vesti

Osamnaestogodišnjak koji živi svoj san

Za uspeh nije dovoljan talenat

Na golu rukometnog kluba Partizan se nalazi osamnaestogodišnji Nikšićanin Nemanja Baltić koji ima jasan san i iz dana u dan mu je u potpunosti posvećen.
-Iza svih mojih dobrih rezultata stoje rad i maksimalna posvećenost. Profesionalno bavljenje sportom podrazumeva dva treninga dnevno, pa tako i ja već godinama vodim takav život. I dok sam bio mlađi i igrao u Nikšiću, dok su moji drugovi izlazili uveče u grad, ja sam birao da se odreknem žurki i izlazaka. Kad mi ne bi išlo onako kako sam planirao, nalazio sam motivaciju na različite načine, pa i kroz rep muziku. Ona me je uvek vraćala u dobro raspoloženje, kao i ogromna podrška porodice i devojke. Pored njih, dva, tri dobra druga i sporta, više mi ništa ne treba. Oduvek mi je bio bitniji trening od izlazaka, a podrazumevao se život bez poroka, narkotika, cigareta, alkohola…- priča Nemanja Baltić.
Automobilizam obožava, a veliki je poznavalac BMW automobila koje ume bez greške da popravi što je naučio od svog oca jer je od rođenja okružen automobilima BMW, a u slobodno vreme voli da se posveti ovom neobičnom hobiju, kao i  driftu. Kao dečak Nemanja je bio prvo fudbalski golman, a sa četrnaest godina je počeo da brani ispred rukometnog gola. Nedugo zatim se našao na spisku pionirske rukometne reprezentacije Crne Gore.
-Za golmansku poziciju je najbitnije da ste hrabri i brzi. Ako zažmurite, a lopta ide ka vama, gol je zagarantovan- kaže Nemanja kroz osmeh i napominje da je za njega rukomet ozbiljna profesiija i da sa velikom odgovornošću svakodnevno staje pred gol RK Partizan.
-Trema koju imam je normalna, a ja sam svakodnevno posvećen tome da iz dana u dan budem bolji. U Beogradu sam stan u kojem živim pretvorio u malu tetretanu, pa tako i van treninga vežbam- kaže ovaj mlad i ambiciozan sportista koji ima fantastičnu samodisciplinu, ljubav prema rukometu i odgovornost.

Branka Gajić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Porodica na prvom mestu Popularna Beograđanka i novinarka Ruška Jakić…