fbpx

BG online

restorani & barovi

Fabrika nezaboravnih ukusa

Na mestu prve srpske fabrike čokolade, u srcu Dorćola, nedaleko od većine beogradskih atrakcija, a u okviru hotela Mona Plaza,  nalazi se gastro bar Šonda gde nastaju nezaboravne čokoladne uspomene. Nekadašnja fabrika slatkih ukusa, danas gastro bar, gostima nudi najukusniju toplu čokoladu i kolače napravljene po recepturi čokolade čuvenog Koste Šonde. Jedan od njih je kolač Šondina Olga koji se pravi od 4 vrste čokolade, a naziv je dobio prema prvoj srpskoj mlečnoj čokoladi.

Slatka jutra i predah od posla

U gastro baru Šonda možete sebi priuštiti slatka jutra uz fantastične kolače uz koje dobijate gratis kafu po izboru, napraviti pauzu za ručak uz ukusne i zdrave obroke, dok su vikendi rezervisani za tradicionalnu srpsku trpezu kojoj sigurno nećete odoleti. Šonda gastro bar ima dva ulaza, jedan kroz moderan ambijent hotela Mona Plaza koji se nalazi u Solunskoj, a drugi kroz vrata prve srpske fabrike čokolade, iz Ulice Cara Uroša.

Vikend u znaku domaće kuhinje

Vikend je u Šondi rezervisan za domaću kuhinju, pa tako subotom i nedeljom od 12h do 16h ovde možete probati srpske tradicionalne specijalitete koji se poslužuju kao hladno predjelo, glavno jelo i desert. Cena ovog gastronomskog uživanja je po osobi 1490 dinara (za decu do 7 godina ručak je gratis, dok je za decu do 12 godina popust 50%, a najmlađi u okviru ove ponude dobijaju besplatno i domaći ledeni čaj).
Tokom ovog leta, u gastro baru Šonda posetioce čeka zanimljiva i bogata ponuda koja donosi nesvakidašnje gastronomsko iskustvo. Šef kuhinje Marko Radosavljević kaže da su na meniju ovog gastro bara uglavnom jela internacionalne kuhinje uz neizbežan “začin”- primese tradicionalnih srpskih ukusa.
-Želeli smo da gostima približimo tradicionalnu srpsku kuhinju na drugačiji način, ali i internacionalnu klasiku, pa se tako na meniju između ostalog nalaze domaći ćevapi, sporo pečena rebarca koja se 5 sati peku, smotano hrskavo pile, Cezar salata na naš način, kebab, cepana dimljena butkica u sosu od rena sa naćosima i mnogi drugi specijaliteti.

Hedonistički trenuci

Tradicionalna srpska trpeza je koncept namenjen kako porodičnim ljudima, tako i onima koji sa prijateljima ili poslovnim saradnicima žele da podele hedonističke trenutke.
Na meniju se nalaze brojna srpska jela, kao što su hrskavi urnebes, marinirani zlatiborski sir, rolnice sa njeguškom pršutom, mešano meso, mini karađorđeva šnicla, domaći uštipci, piletina, ćevapi, kao i četiri vrste kolača (obavezno jedan čokoladni i tri po izboru šefa poslastičarnice – od princes krofni do makovnjača).
Family style ili slavska trpeza kako još nazivaju ovaj način serviranja, sigurno će oduševiti i strance za koje će Šonda gastro bar postati “must visit” mesto u Beogradu.

Vaše mesto u Šonda gastro baru možete rezervisati putem broja: 064/818-6138
Više o letnjoj ponudi u Šonda gastro baru: https://www.monaplaza.com/rs/promo-ponude

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Sve češće ne mogu da kontrolišem svoje ponašanje, naročito prema…
error: