BG online

Hrana & Recepti

Lenja pita s jabukama, ali bez šećera

Slatkiš koji miriše na detinjstvo

Ukoliko volite pitu sa jabukama, ali insistirate na tome da sačuvate teškom mukom zarađene pločice na stomaku baš kao i ja, predlažem vam da probate ovu zdravu varijantu, koja je jako ukusna i vrlo brzo se sprema. Ja je obično jedem za doručak, a može biti i popodnevna užina. Potrebno vam je samo par sastojaka, koje svi imate u kuhinji.
Sastojci:
• 3 male slatke jabuke
• 3 jaja
• šoljica seckanih oraha
• šolja ovsenih pahuljica
• šoljica suvog grožđa
• 200 gr.kiselog mleka + 1 kaf.kašičica sode bikarbone
• 2 supene kašike mlevenog lanenog semena
• 1/3 šolje kokosovog brašna
• 50 gr.kokosovog šećera, ako volite baš slatko (ja ga ne stavljam), cimet, aroma vanile, malo meda (premažete tek kad se ispeče)
Priprema:
Uključite rernu da se greje. Jabuke oljuštite i nasecite na sitne komadiće. Sodu pomešajte sa kiselim mlekom. Pomešajte sve sastojke i prespite u mali pleh obložen papirom za pečenje. Ne podnosim da ribam plehove posle pečenja, tako da je pek papir zakon 🙂 . Pecite u već zagrejanoj rerni na 180C oko 30 min. ili do suve čačkalice. Ostavite da se malo ohladi, premažite kašikom meda i uživajte.

Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Styling: @centarzarazvojmodneindustrije
Šminka: @profensionalnosminkanjegaga
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran

Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Recepti Daniele Boracheve:
Jesenja čorba za mršavljenje
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Festival o vantelesnoj oplodnji u Beogradu U Srbiji se 400…