BG online

Hrana & Recepti

Posna bajadera

Kolače volimo svi, a ovo je recept za ukusnu posnu bajaderu, koja se pri tom veoma brzo sprema.


Sastojci za koru:
• 180 gr.ovsenih pahuljica
• 60 gr.suvog grožđa
• 75 gr. sirovog badema
• 20 gr.kokosovog brašna
• 120 gr.kikiriki putera
• 80 gr.javorovog sirupa ili meda
• 30 gr. kokosovog ulja
• nekoliko kapi arome vanile, prstohvat himalajske soli
Sastojci za glazuru:
• 20 gr.kokosovog ulja
• 60 gr.javorovog sirupa ili meda
• 30 gr.kakao-a
• aroma vanile i prstohvat soli (da ubije gorčinu kakao-a)
Priprema:
Sve suve sastojke sameljite u blenderu ili multipraktiku. Kikiriki puter, kokosovo ulje i javorov sirup pustite u blender da se dobro izmiksaju dok ne dobijete gladak krem. Pomešajte sa suvim sastojcima. Rukama dobro umesite koru, a ako vam se učini malo suvlja dodajte bademovog mleka. U kalup za hleb obložen papirom za pečenje pritiskajuci rukama napravite koru.
Glazuru napravite na sledeći način:
Zagrejte na laganoj vatri sastojke uz neprestano mešanje da vam ne zagori dok ne dobijete tečnu čokoladnu glazuru kojom ćete preliti koru. Ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne i vaša posna bajadera je spremna da dočeka goste.
Uživajte u dobroj hrani bez ograničenja, samo uvek birajte zdraviju verziju svega!

Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Styling: @centarzarazvojmodneindustrije
Šminka: @profensionalnosminkanjegaga
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran

Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Recepti Daniele Boracheve:
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Oslobodite se loših emocija i kočnica Tema ovog iskustveno-edukativnog seminara…