BG online

Hrana & Recepti

Slatka užina bez šećera

Recept za slatke mafine bez brašna

Obozavam mafine, kako u slatkoj, tako i u slanoj varijanti, pa tako često eksperimentišem sa različitim kombinacijama. Proso je malo zapostavljena žitarica, zbog ekspanzija kinoe, amaranta i čije, koji su takođe odlični, ali i znatno skuplji. Proso sadrži mnogo belančevina i minerala i rado ga koriste u ishrani i vegetarijanci. Evo sjajnog recepta koji bi mogao biti super ukusan doručak ili užina.
Sastojci za 12 mafina:
• 3 jaja
• 25 gr istopljenog putera
• 25 gr kokosovog ulja
• 50 gr javorovog sirupa ili nekog zaslađivača po želji
• 200 gr kefira, kiselog mleka ili jogurta
• 100 gr prethodno potopljenog zrna prosa (ostavite preko noci)
• 150 gr nekog sitnog sira (sa manje masnoće)
• 2 zrele banane
• 100 gr kokosovog brašna
• Nekoliko kapi aroma vanile, kakao u prahu i kašičica sode bikarbone
Priprema :
Izblendirajte sve osim kokosovog brašna i kakaa. Dodajte kokosovo brašno i dobro izmešajte. Smesa izgleda retka, ali nemojte dodavati više brašna jer kokosovo brašno upija mnogo tečnosti. Podelite smesu u dva jednaka dela, u jedan dodajte kakao u prahu i kratko izblendirajte. U silikonskim kalupima za mafine (možete da koristite i one druge, ali moj savet je da stavite papirne korpice, da bi ih lakše izvadili) stavljate pola bele, pa pola kakao mase. Odozgo stavite po jedan sirovi lešnik i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni u režimu ventilator do suve čačkalice.

Prijatno!

Daniela Boračeva

Foto: Dario Konstantinović
Styling: @centarzarazvojmodneindustrije
Šminka: @profensionalnosminkanjegaga
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran

Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Recepti Daniele Boracheve:
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Gibanica koja ne goji

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Na Weekend media festivalu u Rovinju 2018. rođendanska kampanja kompanije…