BG online

Hrana & Recepti

Sarma sa pečurkama i orasima

Obožavano jelo svih generacija tokom zimskih dana je SARMA. Pošto ne volim meso odlučila sam da ipak napravim ovaj specijalitet, ali na moj način.
SARMA SA SUŠENIM PEČURKAMA I ORASIMA je vrlo ukusna i za nju vam je potrebno: 15 listova kiselog kupusa, 200 gr. integralnog (braon) pirinča , 150 gr.praziluka, glavica crnog luka,1 šargarepa, 30 gr.oraha, 20 gr.sušenih pečuraka (mogu i sveže ali sušene imaju bogatiji ukus i šmek), 2-3 supene kašike maslinovog ulja, so, biber, kurkuma i svi začini koje inače volite.
 Priprema:
Pirinač potopite preko noci. Operite ga dobro. U 200 ml.vruće vode potopite sušene pečurke na 30 min.da se opuste. Vodu nemojte bacati, iskoristićemo je kasnije. Praziluk, luk i šargarepu naseckajte na sitno. Izdinstajte na maslinovom ulju i malo vode. Kad povrće omekša, dodajte mu sve začine koje volite, sitno naseckane pečurke, orahe i dobro oprani pirinač. Prelijite vodom u kojoj ste prethodno potopili pečurke. Smanjite vatru i ostavite da pirinač upije tečnost. Dodajte oko 400ml. (pomalo) vruće vode. Kuvajte dok pirinač ne omekša. Imajte u vidu da se integralni pirinač kuva malo duže od belog. Skinite ga sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Spremite cele listove kiselog kupusa. Ako su listovi preveliki podelite ih na pola i sklonite tvrdi srednji deo. Stavljajte po punu supenu kašiku smese i zavijite sarmu. Zavijene sarmice poređajte u zemljanu posudu (ako je imate, ako ne u pleh) prekrijte celim listovima kiselog kupusa, prelijite velikom šoljom tople vode, sa malo maslinovog ulja i soka od kiselog kupusa i stavite u hladnu rernu. Uključite rernu na 150C i kuvajte oko 3,5 sata.

Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Styling: @centarzarazvojmodneindustrije
Šminka: @profensionalnosminkanjegaga
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran

Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Ćuftice od tikvica
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokaloricna vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Izgubio sam zdravlje, porodicu i tri stana Malo je onih…

You cannot copy content of this page