BG online

Hrana & Recepti

Ćuftice od tikvica

Ovo lagano prolećno jelo dopašće vam se sigurno. Dijetalno, a ukusno.
Sastojci:
*4 tikvice
* mladi luk
* 4 jaja
* 250 gr. belog sira
* 50 gr. rendanog čedar sira
* 3/ 4 šolje bilo kojeg brašna (raženo, speltino, ječmeno) ili mlevenih ovsenih pahuljica
* so, mirođija, prašak za pecivo
Priprema:
Tikvice oljuštite i izrendajte. Posolite i ostavite da se ocedi voda. Mladi luk naseckajte na sitno. Tikvice dobro ocedite od vode, pritiskajući dlanovima. Dodajte sve ostale sastojke. Kašikom stavljajte smesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180-200 C oko 20 min. dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Fenomenalno se slažu uz mlečni sos.
• 2 kisela mleka ili pavlake
• 1.kaf.kaš.senfa
• malo pasiranog belog luka, mirođija i so po ukusu.

Prijatno!
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović
Aksesoar: @sofadizajn
Mesto snimanja: Hotel Crowne Plaza Beograd
Danielu Borachevu možete pratiti na Instagramu: @daniboracheva

Recepti Daniele Boracheve:
Čokoladni kuglof bez brašna sa lešnikom i orasima
Nemasni burek iz tiganja
Prolećna čorba
Fokača za vitku liniju
Prolećna gibanica sa spanaćem
Proteinski kolač sa jabukama
Banana bread sa crnom čokoladom
Pogača bez belog brašna koju svi vole
Punjene suve paprike
Bundevara bez kora
Niskokalorična vegan torta
Sufle sa duplom čokoladom
Sarma sa pečurkama i orasima
Posne orasnice sa crnom čokoladom
Posna bajadera
Manje kalorična verzija čuvenog italijanskog kolača
Wellness keks sa malo kalorija
Prženice bez hleba
Američke palačinke koje ne goje
Hleb bez brašna
Jesenja čorba za mršavljenje
Lenja pita s jabukama, ali bez šećera
Pizza bez brašna
Slatka užina bez šećera
Gibanica koja ne goji

Intervju sa Danielom Boračevom:

Život bez brašna i šećera je veseliji i zdraviji

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kreiraj slikovnicu, osvoji vrednu nagradu Povodom trideset godina od osnivanja…